Κινητοποίηση για υγειονομικούς – «μαϊμού» που εκβιάζουν επιχειρηματίες

Υπόθεση εκβιασμού επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον τομέα των τροφίμων και ποτών από επιτήδειους οι οποίοι υποδύονται τους επόπτες υγείας και αποσπούν χρηματικά ποσά διερευνούν οι αρμόδιες Αρχές.

Υπόθεση εκβιασμού επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον τομέα των τροφίμων και ποτών από επιτήδειους οι οποίοι υποδύονται τους επόπτες υγείας και αποσπούν χρηματικά ποσά διερευνούν οι αρμόδιες Αρχές. Ήδη επαγγελματίες του χώρου του επισιτισμού έχουν κάνει πολλές αναφορές στη Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, καθώς και σε αστυνομικά τμήματα της περιοχής.
Οι καταγγελίες αναφέρονται σε άτομα που εμφανίζονται σε καταστήματα και δηλώνουν επόπτες υγείας ή υγειονομικοί. Για την υπόθεση ενημερώνει σε έγγραφο που απέστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου προς τους επαγγελματικούς συλλόγους επισιτιστικών επαγγελμάτων Ανατολικής Αττικής. Παράλληλα, τους καλεί να είναι προσεκτικοί και διευκρινίζει τα εξής:

«Οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής Ανατολικής Αττικής είναι συγκεκριμένοι και διαθέτουν υπηρεσιακή ταυτότητα. Ασκούν τα καθήκοντά τους ανά δύο σε κάθε τομέα, όταν δε πρόκειται για διερεύνηση καταγγελιών ο έλεγχος είναι έκτακτος, ως εκ τούτου δεν ενημερώνουν εκ των προτέρων για την ημέρα και ώρα των ελέγχων.

Παρακαλούμε όλους τους επαγγελματίες κατά τον έλεγχο να ζητούν την υπηρεσιακή ταυτότητα και όταν πέφτουν θύματα εκβιασμού να το καταγγέλλουν στα αρμόδια αστυνομικά τμήματα ή στον εισαγγελέα».

Μάλιστα, στο έγγραφο επισημαίνεται ότι για οποιεσδήποτε διευκρινίσεις αναφορικά με υγειονομικούς ελέγχους οι φορείς και τα μέλη τους μπορούν να απευθύνονται στον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Υγειονομικού ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk