Μέχρι σήμερα δεν έχει υποπέσει σε παραγραφή καμία υπόθεση εμπλεκόμενου προσώπου στη λίστα Λαγκάρντ, αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου που διαβιβάστηκε στη Βουλή, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Ο κ. Παρασκευόπουλος, για το ανωτέρω, επικαλείται έγγραφο του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος κ. Αθανασίου. Σύμφωνα με αυτό διενεργείται προκαταρκτική εξέταση για όλα ανεξαιρέτως τα φυσικά και νομικά πρόσωπα της λίστας Λαγκάρντ.

Αναφέρεται επίσης, ότι, η εν λόγω υπηρεσία έχει υποβάλλει αίτημα δικαστικής συνδρομής στις αρμόδιες ελβετικές αρχές. Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του Νίκου Νικολόπουλου.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης απαντά εγγράφως στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδα Γρηγοράκο ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και ειδικότερα το ΣΔΟΕ έχουν ενεργοποιηθεί με τρόπο που εγγυάται τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα ως προς τη δίωξη παρανομιών σχετικά με τις λίστες, ιδίως τη λίστα Λαγκάρντ, «παρανομίες που ως γνωστόν συγκαλύπτονταν την περίοδο των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Βαρουφάκης διαβιβάζει και έγγραφο από την Αρχή για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος με το οποίο καθίσταται σαφές ότι τα στοιχεία που η Αρχή επεξεργάζεται δεν είναι ανακοινώσιμα.