Τη διάθεση μίας νέας υπηρεσίας προς τις επιχειρήσεις, που υπόσχεται μείωση του ενεργειακού κόστους και αύξηση αποδοτικότητας και στηρίζεται σε τεχνολογία επικοινωνίας μεταξύ μηχανών, ανακοίνωσε την Τρίτη ο ΟΤΕ.
Η νέα υπηρεσία Energy Management αποτελεί «μία πλατφόρμα παρακολούθησης της ενεργειακής κατανάλωσης της επιχείρησης σε πραγματικό χρόνο με δυνατότητα ακόμα και απομακρυσμένης πρόσβασης» αναφέρει ο ΟΤΕ, ο οποίος σημειώνει ότι η διάθεσή της γίνεται σε συνεργασία με την εταιρεία ανάπτυξης συστημάτων ενεργειακής διαχείρισης Assetcom.
«Με τον συνδυασμό έξυπνων μετρητών, διακοπτών, αισθητήρων και του κατάλληλου λογισμικού, ο χρήστης της υπηρεσίας Energy Management του ΟΤΕ μπορεί να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή την κατανάλωση κάθε συσκευής που υπάρχει στην επιχείρηση, επιτρέποντάς του να παρεμβαίνει σε τακτά ή έκτακτα χρονικά διαστήματα» συνεχίζει η εταιρεία.
«Επίσης παρέχεται η δυνατότητα ενημέρωσης σε πραγματικό χρόνο μέσω web και mobile εφαρμογής, καθώς και ειδοποίησης με SMS alerts για τυχόν υπερβάσεις της κατανάλωσης» σημειώνει.
Σύμφωνα με τον ΟΤΕ, η υπηρεσία Energy Management έχει μικρό αρχικό κόστος επένδυσης, είναι εύκολη στην εγκατάσταση, ενώ διαθέτει λογισμικό φιλικό προς το χρήστη.
Όπως αναφέρει, τα οφέλη για τις επιχειρήσεις αυξάνονται ανάλογα με το μέγεθός τους, ειδικά για δε για τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις από την βιομηχανία, το λιανεμπόριο, την εστίαση και τον τουρισμό.