Προβλήματα έχουν προκύψει με τις βεβαιώσεις αποδοχών που εστάλησαν στους παρόχους υγείας. Στις βεβαιώσεις δεν περιλαμβάνεται το clawback του δευτέρου εξαμήνου του 2014, σε σχέση με το ατομικό όριο κάθε παρόχου, καθώς και η εκκρεμούσα απόφαση για το επιπλέον κονδύλι των 24 εκατ. ευρώ σε σχέση με το συνολικό κόστος των διαγνωστικών εξετάσεων των παρόχων υγείας.
Το θέμα αυτό συζητήθηκε το πρωί της Δευτέρας στη συνάντηση του προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) κ. Μιχάλη Βλασταράκου με τον υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή. Ο υπουργός συγκάλεσε σύσκεψη το μεσημέρι της Τρίτης στην οποία θα συμμετάσχουν επίσης ο πρόεδρος κ. Δημήτρης Κοντός και ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού κ. Γιάννης Βαφειάδης.
Νομοθετική ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα
Στη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΙΣ, ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα εκδοθεί νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να δοθεί παράταση έως το τέλος του 2015 για τη καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών στους παρόχους. Πρόκειται για οφειλές προς τους παρόχους υγείας μέχρι το τέλος του 2011, οι οποίες ανέρχονται μόνο για τα εργαστήρια και τα ιατρεία στα 280 εκατ. ευρώ. Το ποσόν αυτό έχει επιστραφεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ).