Καταθέτει στην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου η Βίκυ Σταμάτη για τα εξοπλιστικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει τη διάθεση να αποκαλύψει πολύ περισσότερα από όσα περιγράφει στην κατάθεση, που έχει ήδη δώσει στον εισαγγελέα Εφετών, Γρηγόρη Πεπόνη μετά την απόδρασή της από το νοσοκομείο, όπου κρατείται μέχρι και σήμερα.

Η κατάθεση στον κ. Πεπόνη διαβιβάστηκε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου και από εκεί στην κ. Ράικου.

Η κ. Σταμάτη έχει ήδη καταθέσει αίτημα αναστολής της ποινής της και έχει δηλώσει πολλές φορές την επιθυμία της να αποκαλύψει λεπτομέρειες για όσα έζησε δίπλα στον επίσης έγκλειστο σύζυγό της πρώην υπουργό Ακη Τσοχατζόπουλο.

Η κλήση προς την κ. Σταμάτη, η οποία εστάλη την Παρασκευή έχει προκαλέσει ανακούφιση, αφού όπως λέγεται από την πλευρά της η Εισαγγελία Διαφθοράς έχει παρακολουθήσει από την αρχή το θέμα των εξοπλιστικών, γνωρίζει πολύ καλά την υπόθεση, επομένως εκείνη είναι σε διάθεση και βούληση να αποκαλύψει και άλλες λεπτομέρειες, που μπορούν να βοηθήσουν την εν εξελίξει δικαστική έρευνα των δέκα φακέλων των εξοπλιστικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Σταμάτη θα συνοδεύεται και από τον θεράποντα γιατρό της για να εξασφαλιστεί άνετο περιβάλλον για την κατάθεσή της.
Η κατάθεση Σταμάτη, πάντως, βρίσκεται σε απόλυτη συμφωνία και με τις διαθέσεις του πρώην υπουργού, με τον οποίο αυτή την περίοδο έχει άριστη σχέση. Πολλοί έγιναν μάρτυρες του τρυφερού ενσταντανέ στην αίθουσα του πενταμελούς Εφετείου την περασμένη Τετάρτη, όταν κατέθεταν οι Βάσω Παπανδρέου και Γιάννος Παπαντωνίου στη συγκεκριμένη δίκη.