Υπόδειγμα προς τις νεότερες γενιές αθλητών και γενικότερα προς τη νέα γενιά σε αυτές τις δύσκολες στιγμές χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, το pροεδρείο και τα μέλη του Συλλόγου Παλαίμαχων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας (ΣΠΑΚΕ) κατά τη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Πρiν απ΄όλα είσθε άνθρωποι που εκφράζετε μια ιστορία πίσω σας. Μια πολύ σημαντική ιστορία ενός πολύτιμου κομματιού του ελληνικού αθλητισμού. Σήμερα, το Μπάσκετ αποτελεί μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις προβολής της Xώρας στο εξωτερικό. Και το γνωρίζετε. Μας έδωσε τις μεγαλύτερες χαρές του αθλητισμού, ίσως. Αλλά αυτό οφείλεται σε σας. Εσείς βάλατε τις βάσεις και ακολούθησαν οι άλλοι και αυτό δεν το ξεχνάμε ποτέ» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Παράλληλα, ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στην τεχνική τους κατάρτιση, αλλά κυρίως στο ήθος τους και σημείωσε ότι η κρίση του αθλητισμού, έρχεται από τον χωρισμό ανάμεσα στην αθλητική δράση και το ήθος, που πρέπει να συμβαδίζουν.

Στη συνέχεια, εξήρε την πορεία τους μετά τον αθλητισμό, σημειώνοντας ότι «ο καθένας από εσάς ακολούθησε μια πορεία στην κοινωνία, η οποία είναι υποδειγματική» και πρoσέθεσε: «Έχετε καταφέρει να γίνετε πολύτιμα κομμάτια της κοινωνίας πέρα και έξω από τον αθλητισμό, ως επιστήμονες, ως άνθρωποι, οι οποίοι διδάσκετε και με την επαγγελματική σας πλέον δραστηριότητα. Αυτό είναι σπάνιο για τον χώρο του αθλητισμού γενικότερα. Η ευγένεια δε της ψυχής σας διακρίνεται. Είναι κάτι που το έχει απόλυτη ανάγκη η νεολαία μας σήμερα και ιδίως, η νεολαία που αθλείται, που θέλει να μπει στον αθλητισμό για να προσφέρει».