«Διεκδικούμε την επίτευξη μιας συμφωνίας που θα δίνει προοπτική στη χώρα και θα βγάζει τη χώρα έξω από τον κύκλο της λιτότητας και της ύφεσης – αυτό είναι έντιμο», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης.

«Δεν θα υπάρξει δεύτερη «γενιά» συμβιβασμών, υποχωρήσεων και μέτρων λιτότητας», ανέφερε ο κ. Βούτσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και πρόσθεσε ότι «διεκδικούμε μια συμφωνία που θα την καθιστούν οικονομικά βιώσιμα και πολιτικά και κοινωνικά έντιμη και υπερασπίσιμη».

Αναφορικά με τα σενάρια περί Grexit, σημείωσε πως «η ειλικρίνεια με την οποία πορευόμαστε και πολιτευόμαστε είναι ένα όπλο που δίνει στον κόσμο την βεβαιότητα ότι δεν πρόκειται να «αποδράσουμε» και θα βρούμε από κοινού τους πιο σωστούς τρόπους, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε κρίση περαιτέρω έρθει στη χώρα μας».

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών στην Ισπανία,ανέφερε πως η Ευρώπη βρίσκεται σε μια τροχιά αλλαγής και είναι ενθαρρυντική η πρόοδος αριστερών και αντιμνημονιακων δυνάμεων και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, που υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει διέξοδος στην ΕΕ με την συνέχιση της πολιτικής λιτότητας.-