Στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) που καταδεικνύουν πως κατά τη διάρκεια της κρίσης τα ελληνικά νοικοκυριά έχαναν και χάνουν ετησίως κατά μέσο όρο το 8% του εισοδήματος, παρουσίασε η Ελληνική Συνομοσπονδία Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ, η Ελλάδα παρουσιάζει τη μεγαλύτερη πτώση εισοδημάτων στο φτωχότερο 10% του πληθυσμού μεταξύ του συνόλου των 34 οικονομιών-μελών του ΟΟΣΑ, ενώ το ποσοστό της φτώχειας στη χώρα μας έχει διπλασιαστεί σε σχέση με τα προ κρίσεως επίπεδα στο 27%.

Κατά τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη, «η ελληνική κυβέρνηση, οφείλει να δηλώσει ευθέως ότι καμία «πλατφόρμα» δεν θα «πνίξει» τον ελληνικό λαό μετά από πέντε χρόνια στραγγαλισμού των εισοδημάτων και αφαίμαξης των οικονομιών του».

Όπως υπογράμμισε, επιβάλλεται να υπερισχύσει η λογική μίας σοβαρής απόφασης, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση θα επιδιώξει ως αμοιβαία επωφελή λύση μια συμφωνία, που θα ανταποκρίνεται στις εσωτερικές και εξωτερικές υποχρεώσεις της και οφείλει άμεσα να ξεκινήσει να σχεδιάζει, σε οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό και επίπεδο, μια εθνική στρατηγική για την πορεία της χώρας, η οποία θα διασφαλίζει όλους τους Έλληνες.

«Οι Έλληνες τα τελευταία πέντε χρόνια φτωχύναμε για να μην πτωχεύσει η Ελλάδα και να παραμείνει η χώρα μας στην «ευρωπαϊκή πλατφόρμα» του ευρώ» ανέφερε ο κ. Κορκίδης.