Φουσκάλες και πληγές από παπούτσια τέλος! Σουηδική εταιρεία ανέπτυξε έναν τρισδιάστατο σαρωτή ο οποίος παίρνει τα μέτρα του πελάτη και δημιουργεί παπούτσια «κομμένα και ραμμένα» στα πόδια του, χαρίζοντάς του την απόλυτη άνεση.
Σύμφωνα με την εταιρεία Volumental, η τεχνολογία βασίζεται σε ένα σύστημα καμερών ικανό να σαρώνει τα πόδια του καταναλωτή μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Για την ώρα, ο τρισδιάστατος σαρωτής έχει δοκιμαστεί για τη δημιουργία παπουτσιών, ωστόσο οι επινοητές του θεωρούν ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για τη δημιουργία ρούχων ή ακόμη και γυαλιών, κρανών και άλλων προσωποποιημένων αξεσουάρ.
Η Volumental οραματίζεται ότι, μέχρι το 2017, οι πελάτες θα μπορούν μέσω του κινητού τους τηλεφώνου ή της ταμπλέτας τους να παίρνουν τα ψηφιακά τους μέτρα στην άνεση του σπιτιού τους. Οι συσκευές στη συνέχεια θα αποστέλλουν τις μετρήσεις τους στους servers της εταιρείας, όπου θα ολοκληρώνονται οι υπολογισμοί και αμέσως μετά οι ίδιοι θα μπορούν να παραγγείλουν ρούχα και παπούτσια διαδικτυακά, τα οποία θα ταιριάζουν «γάντι» στο σώμα ή στα πόδια τους.
Ζυγαριά για hi-tech ζαχαροπλάστες
Για τους επίδοξους ζαχαροπλάστες που κάπου χάνουν το μέτρημα με αποτέλεσμα να μην τους πετυχαίνει το γλυκό, υπάρχει πλέον ένα «έξυπνο» εργαλείο κουζίνας για εγγυημένη επιτυχία.
Ο λόγος για τη ζυγαριά Drop, η οποία συνδέεται με iPad και με τη συνοδευτική εφαρμογή της μέσω Bluetooth διαβάζει με ακρίβεια τη δοσολογία των συστατικών της επιθυμητής συνταγής. Σε περίπτωση λοιπόν που ο χρήστης δεν διαθέτει αρκετή ποσότητα ενός υλικού, η ζυγαριά με τη βοήθεια αισθητήρων «αυτοσχεδιάζει», προσαρμόζοντας τη συνταγή στα νέα δεδομένα και προτείνοντας εναλλακτικούς συνδυασμούς, προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι εξίσου γευστικό.
Πρόκειται για άλλη μία συσκευή στη λογική του «δικτυωμένου» νοικοκυριού. Τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν ολοένα και περισσότερο στον συγκεκριμένο τομέα, προβλέποντας ότι σε περίπου δύο χρόνια από σήμερα τα περισσότερα νοικοκυριά θα διαθέτουν συσκευές –από πλυντήρια, ψυγεία, γκαραζόπορτες έως οδοντόβουρτσες κ.ά. –που θα επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω της ασύρματης διαδικτυακής σύνδεσης του σπιτιού δημιουργώντας έτσι ένα «έξυπνο» οικοσύστημα. Η τιμή της ζυγαριάς Drop για… ψηφιακούς ζαχαροπλάστες αγγίζει τα 125 δολάρια (δηλαδή περίπου 110 ευρώ).
Eρχεται το «ιστιοφόρο» του Διαστήματος!

Πριν από περίπου 40 χρόνια ο αστρονόμος Καρλ Σαγκάν είχε προτείνει την ιδέα ενός διαστημικού σκάφους το οποίο θα κινούνταν μόνο με τη βοήθεια του ηλιακού ανέμου. Δεκαετίες αργότερα η Πλανητική Εταιρεία των ΗΠΑ σχεδίασε το LightSail: ένα ηλιακό «πανί» κατασκευασμένο από ειδικό υλικό με στόχο να ταξιδεύει δαμάζοντας τον ηλιακό άνεμο –το ρεύμα, δηλαδή, φορτισμένων σωματιδίων που εκτοξεύεται από την ανώτερη ατμόσφαιρα του Ηλίου. «Χάρη στη διαρκή επιτάχυνσή του, το πανί θα μπορεί να μετακινείται εντός του Ηλιακού Συστήματος πολύ ταχύτερα συγκριτικά με τα υπόλοιπα συστήματα προώθησης» είχε αναφέρει το 1976 ο Σαγκάν στο πλαίσιο τηλεοπτικής συνέντευξής του. Για την ολοκλήρωση του επίδοξου έργου τους ωστόσο, οι ειδικοί αναζητούν οικονομική στήριξη μέσω Kickstarter. Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών του προτύπου –που αναμένεται να τεθεί σε τροχιά στις 30 Μαΐου –οι ειδικοί σχεδιάζουν να στείλουν τη βελτιωμένη εκδοχή του LightSail στο Διάστημα το 2016 με τον πύραυλο «βαρέων βαρών» της SpaceX, Falcon Heavy.

Φορτιστής-«αστραπή»
Ονομάζεται ChargeDoubler και είναι ό,τι ακριβώς περιγράφει το όνομά του: ένα καλώδιο φόρτισης ηλεκτρονικών συσκευών μέσω USB, το οποίο υπόσχεται ένα «γέμισμα» στον μισό χρόνο.
Ο φορτιστής-«αστραπή» σχεδιάστηκε από γερμανούς μηχανικούς της εταιρείας WN products, με έδρα στο Μόναχο. Εκτός από πολύτιμη ενέργεια, προσφέρει στις συσκευές προστασία από ιούς που μπορεί να περάσουν στη συσκευή π.χ. κατά τη σύνδεσή της με έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Χάρη στους κρυφούς μαγνήτες που έχει στις άκρες του, ο ChargeDoubler διπλώνει και γίνεται μπρελόκ, για εύκολη μεταφορά παντού.

«Ο χρήστης δεν χρειάζεται να πονοκεφαλιάζει για τίποτα –απλά συνδέει τη συσκευή του στο καλώδιο και φορτίζει με διπλή ταχύτητα συγκριτικά με οποιονδήποτε άλλον φορτιστή»
αναφέρει η εταιρεία στη σελίδα της στο Kickstarter, από όπου ευελπιστεί να αντλήσει το απαραίτητο κεφάλαιο για την εμπορευματοποίηση του εύχρηστου φορτιστή.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ