Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός 14χρoνου μαθητή από τις Λιβανάτες, που έπεσε θύμα απαγωγής. Οι απαγωγείς του, αφού έδεσαν και φίμωσαν τον μικρό μαθητή και έστειλαν μήνυμα στους γονείς του να πληρώσουν 12.000 ευρώ λύτρα, στη συνέχεια κινούνταν άσκοπα στην ευρύτερη περιοχή. Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι εγκατέλειψαν τον μικρό μαθητή σε αγροτική περιοχή έξω από το χωριό, τον οποίο εντόπισαν διερχόμενοι και ειδοποίησαν τους γονείς του και ο μαθητής επέστρεψε και πάλι στο σπίτι του.

Όλα ξεκίνησαν το πρωί όταν ο μικρός μαθητής, του οποίου ο πατέρας του είναι γιατρός της περιοχής, έφυγε από το σπίτι του για το φροντιστήριο. Λίγο αργότερα οι καθηγητές στο φροντιστήριο μιλούσαν με τη μητέρα του, στην οποία απευθύνθηκαν γιατί ο 14χρονος καθυστερούσε να φτάσει. Από εκεί και μετά ξεκίνησε ένα θρίλερ καθώς δεν μπορούσαν να βρουν τον μικρό μαθητή. Η μητέρα του καλούσε συνεχώς το κινητό του στο οποίο εκείνος δεν απαντούσε. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, κάποια στιγμή στο κινητό του 14χρονου απάντησε άγνωστος άνδρας που μιλούσε ελληνικά. Εκεί λοιπόν η μητέρα, έκπληκτη άκουσε ότι το παιδί της εκεί απαχθεί και ότι για να αφεθεί ελεύθερο θα έπρεπε να καταβάλει 12.000 ευρώ. Μάλιστα της έδωσαν και συμβουλές να μην ειδοποιήσει την αστυνομία.

Οι γονείς του παιδιού ειδοποίησαν την αστυνομία και αμέσως σήμανε συναγερμός. Στην περιοχή βρέθηκε πολύ νωρίς ο αστυνομικός διευθυντής Φθιώτιδας, ταξίαρχος Μιχάλης Πάππος, ο οποίος ανέλαβε ο ίδιος το χειρισμό της υπόθεσης μέσα σε καθεστώς απόλυτης σιωπής.

Τόσο οι γονείς του νεαρού κι οι άλλοι συγγενείς του, όσο και οι αξιωματικοί της αστυνομίας, προσπαθούσαν να ερευνήσουν πιθανά σημεία στο χωριό Λιβανάτες και στην ευρύτερη περιοχή. Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, κάτοικοι της περιοχής διερχόμενοι από αγροτική περιοχή έξω από το χωριό στην τοποθεσία «Δεξαμενή», εντόπισαν τον 14χρονο μαθητή και ειδοποίησαν τον θείο του, ο οποίος έσπευσε και πήρε τον 14χρονο μαθητή που ήταν καλά στην υγεία του και είχε μόνο μικρές αμυχές.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην Αστυνομία ο 14χρονος, δύο μελαψοί άντρες που επέβαιναν σε ένα βαν, τον σταμάτησαν καθώς πήγαινε για το φροντιστήριο, τον επιβίβασαν στο αυτοκίνητο με την βία και στη συνέχεια για περίπου δύο ώρες κινούνταν στην ευρύτερη περιοχή. Οι ίδιοι τον εγκατέλειψαν στο συγκεκριμένο σημείο όπου και βρέθηκε.

Αμέσως σήμανε συναγερμός, με τους αστυνομικούς να στήνουν μπλόκα σε διάφορα σημεία. Αναζητούσαν το συγκεκριμένο βαν με αριθμό κυκλοφορίας Αθηνών, τον οποίο είχε συγκρατήσει ο 14χρονος, και ο οποίος τον έδωσε στους αστυνομικούς. Μάλιστα δόθηκαν εντολές να στηθούν μπλόκα σε διάφορα σημεία, ακόμη και για την πιθανότητα διαφυγής με καράβι προς την Εύβοια. Μέχρι αργά το απόγευμα δεν είχε βρεθεί κάτι που να έχει σχέση με τους δράστες.