Χουντής: Συμφωνία – πακέτο για χρέος και ανάπτυξη

Την εκτίμησή του ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χουντής, ο οποίος συμμετέχει στην ελληνική αντιπροσωπεία που συνοδεύει τον πρωθυπουργό στη Ρίγα. Όπως είπε, κατά την τριμερή συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ – Ολάντ διαπιστώθηκε η ανάγκη ό,τι συμφωνηθεί τώρα να είναι μια συμφωνία – λύση για το γενικότερο πρόβλημα του χρέους και της ανάπτυξης, ενώ πρόσθεσε ότι οι εταίροι ζητούν συμφωνία που να μετέχει και το ΔΝΤ

Την εκτίμησή του ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χουντής, ο οποίος συμμετέχει στην ελληνική αντιπροσωπεία που συνοδεύει τον πρωθυπουργό στη Ρίγα. Όπως είπε, κατά την τριμερή συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ – Ολάντ διαπιστώθηκε η ανάγκη ό,τι συμφωνηθεί τώρα να είναι μια συμφωνία – λύση για το γενικότερο πρόβλημα του χρέους και της ανάπτυξης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, το πρωί της Παρασκευής, ο Ν. Χουντής σημείωσε ότι η καγκελάριος της Γερμανίας και ο πρόεδρος της Γαλλίας εξέφρασαν στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τη βούλησή τους να βοηθήσουν για να επιτευχθεί συμφωνία.

Σύμφωνα με τον κ. Χουντή, διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει χρόνος για περισσότερη καθυστέρηση και τονίστηκε η ανάγκη ό,τι συμφωνηθεί τώρα πρέπει να είναι μια συμφωνία-λύση για το γενικότερο πρόβλημα του χρέους και της ανάπτυξης.

Σε αυτό το σημείο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι «επειδή έχουν δει πολλά τα μάτια μας, αυτό θα φανεί τις επόμενες ώρες και τις επόμενες ημέρες».

Ο κ. Χουντής επανέλαβε τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης στα εργασιακά και το ασφαλιστικό, σημειώνοντας ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί δεν μπορούν να τα ζητούν αυτά, γιατί δεν είναι στην αρμοδιότητά τους να ζητούν από ένα κράτος να του πουν πού θα πάνε οι συντάξεις και οι μισθοί.

Παρατήρησε, δε, ότι «η παρατυπία και η εξωθεσμική πειθαρχία που έχει γίνει με το Μνημόνιο, με τη συμμετοχή και την παρουσία του ΔΝΤ, είναι εκεί που βρίσκεται και το αγκάθι».

Τέλος, επισήμανε ότι οι εταίροι ζητούν συμφωνία που να μετέχει και το ΔΝΤ.

Δείτε επίσης
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk