Ένα χαρούμενο, αντί για ένα λυπητερό αντίο επέλεξε ο παρουσιαστής Ντέιβιντ Λέτερμαν, ο οποίος μετά από 33 χρόνια στο Late Show αποχαιρέτησε τη βραδινή ζώνη στην αμερικανική τηλεόραση.

Με τους λαμπερούς καλεσμένους του, ο Λέτερμαν επέλεξε να γιορτάσει το έργο της ζωής του, μένοντας πιστός στην αρχή του: σαρκαστική κωμωδία με ανέκφραστο πρόσωπο, ελάχιστος συναισθηματισμός.

Ο παρουσιαστής, σχολιάζοντας τα θετικά σχόλια που γράφτηκαν γι’ αυτόν με αφορμή την αποχώρησή του από το σόου, δήλωσε: «Κάντε μου μια χάρη. Κρατήστε μερικά (εγκώμια) για την κηδεία μου».

Τέσσερις πρόεδροι των ΗΠΑ και γνωστοί σταρ όπως ο Στιβ Μάρτιν, η Τίνα Φέι και ο Τζέρι Σάινφελντ απέτισαν φόρο τιμής στον Λέτερμαν.

Ο Λέτερμαν ξεκίνησε την καριέρα του στη βραδινή ζώνη το 1982 στο NBC για να μετακομίσει στο CBS και στο «Late Show» το 1993.

Η τελευταία εκπομπή του Λέτερμαν -σε σύνολο 6.028- ξεκίνησε με σχόλια των Τζορτζ Μπους (πατέρα και υιού), καθώς και του Μπιλ Κλίντον, αλλά και του Μπαράκ Ομπάμα.

Στη συνέχεια, καλεσμένοι του Λέτερμαν συμμετείχαν σε ένα Top 10 με τίτλο «Τα δέκα πράγματα που πάντα ήθελα να πω στον Ντέιβ».

Η εκπομπή τελείωσε με ένα μήνυμα του ίδιου του Λέτερμαν, ο οποίος αστειεύτηκε: «Τι θα ήθελα να κάνω τώρα που αποσύρομαι; Θεέ μου, ελπίζω να γίνω το νέο πρόσωπο της Σαϊεντολογίας».

Στο προτελευταίο επεισόδιο εμφανίστηκε ο Μπιλ Μάρεϊ, ο οποίος υπήρξε καλεσμένος και στην πρώτη εκπομπή του Late Show.

Τον Λέτερμαν θα διαδεχθεί στο Late Show ο Στίβεν Κόλμπερτ, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα τον Σεπτέμβριο.