• Αναζήτηση

Σύνοδος Κορυφής: «Μεγάλη απόσταση, απίθανη η συμφωνία σε πολιτικό επίπεδο»

Την εικόνα ότι υπάρχει «μεγάλη απόσταση σε βασικά θέματα» τέτοια που «καθιστά απίθανη την άμεση συμφωνία σε πολιτικό επίπεδο» μεταφέρουν στο «tovima.gr» πηγές προσκείμενες στα κέντρα λήψης αποφάσεων στις Βρυξέλλες και στη Φρανκφούρτη.

Την εικόνα ότι υπάρχει «μεγάλη απόσταση σε βασικά θέματα» τέτοια που «καθιστά απίθανη την άμεση συμφωνία σε πολιτικό επίπεδο» μεταφέρουν στο «tovima.gr» πηγές προσκείμενες στα κέντρα λήψης αποφάσεων στις Βρυξέλλες και στη Φρανκφούρτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», οι εταίροι της χώρας εξέφρασαν δυσφορία για το γεγονός ότι παραμένουν ακόμη μεγάλα κενά σε όλα τα βασικά θέματα κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).
Κατά την πολύωρη συζήτηση, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, διατυπώθηκαν αυστηρές επισημάνσεις για τα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά όπως, το Ασφαλιστικό, τα εργασιακά, το δημοσιονομικό κενό και οι μεταρρυθμίσεις.
Τελικά, η ΕΚΤ αύξησε την έκτακτη ρευστότητα για τις ελληνικές τράπεζες μέσω του μηχανισμού ELA κατά μόλις 200 εκατ. ευρώ και δεν προχώρησε τελικά σε κούρεμα της αξίας των ενεχύρων που γίνονται αποδεκτά.

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, η Σύνοδος άρχισε στις 8 μ.μ. και μετά ακολουθούν οι συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Λίγο πριν τις 11 μμ το βράδυ της Πέμπτης σε εξέλιξη είναι η συνάντηση της καγκελαρίου Μέρκελ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Επιπλέον, στο περιθώριο της Συνόδου δεν αποκλείεται να υπάρξουν συναντήσεις και με άλλους ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους. Η Σύνοδος Κορυφής θα ολοκληρωθεί αύριο, Παρασκευή.

Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση της καγκελαρίου Μέρκελ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, το βράδυ της Πέμπτης

Ολάντ: Θα είναι μια φιλική συζήτηση, δεν αποφασίζουμε εδώ για την Ελλάδα

Δεν ήρθαμε εδώ για να συζητήσουμε το ελληνικό ζήτημα, αυτό θα συζητηθεί στο επόμενο Eurogroup, τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κατά την άφιξή στη Ρίγα όπου πραγματοποιείται καταρχήν το γεύμα των «28» της ΕΕ.

«Θα έχουμε μια φιλική συζήτηση με τον Αλέξη Τσίπρα» εξήγησε αναφερόμενος στη συνάντηση που θα ξεκινήσει στις 22:00.

«Δεν τα βρίσκούν ούτε στο ΦΠΑ»

«Είναι απίθανό να υπάρξει άμεση συμφωνία σε πολιτικό επίπεδο όσο δεν προχωρούν οι τεχνικές διαβουλεύσεις με ικανοποιητικό ρυθμό. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συμφωνία ούτε στο ΦΠΑ παρότι δεν είναι καν το κρισιμότερο ζήτημα» λέει παράγοντας με καλή γνώση όσων συζητούνται στις Βρυξέλλες.
«Η κατάσταση δεν είναι ευχάριστη» συνεχίζει ο ίδιος και εκτιμά ότι η δήλωση του κ. Βαρουφάκη ότι ηχογράφησε τους ομολόγους του στο Eurogroup αποτελεί πλήγμα για την εμπιστοσύνη σε μια κρίσιμη στιγμή και δυσκολεύει το έργο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα τις επόμενες ώρες και ημέρες.

Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk