Εγκρίθηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών το σχέδιο εξυγίανσης της Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική στο οποίο είχε συναινέσει το 64% των πιστωτών.
Το δικαστήριο ενέκρινε το σχέδιο έτσι ώστε η εταιρεία αξιοποίησης ακινήτων να παραμείνει εν ζωή, αν και βεβαίως δεν θα έχει καμία σχέση με τον κολοσσό των τελευταίων δύο δεκαετιών που άλλαξε το real estate στην Ελλάδα.
Με την απόφαση του Πρωτοδικείου η εταιρεία γλιτώνει την πτώχευση και δεν διαγράφονται στο σύνολό τους υποχρεώσεις πάνω από 600 εκατ. σε τράπεζες, εργαζόμενους, δημόσιο, ΙΚΑ και προμηθευτές.
Αυτό ήταν και το σκεπτικό των δικαστών: αν δεν εγκρινόταν το σχέδιο θα ικανοποιούνταν (μέσω βίαιης εκποίησης της περιουσίας της εταιρείας) μόλις το 8,9% των υποχρεώσεων, δηλαδή 53 εκατ. ευρώ.
Αντιθέτως, μέσω του σχεδίου εξυγίανσης ικανοποιούνται απαιτήσεις περί τα 315,6 εκατ. ευρώ, δηλαδή ποσοστό άνω του 50% των συνολικών υποχρεώσεων.
Σύμφωνα με το σχέδιο που κατά καιρούς η εταιρεία έχει επικοινωνήσει, προβλέπεται η μεταβίβαση στις τράπεζες Πειραιώς και Alpha:
α) του υπό ανέγερση εμπορικού κέντρου στον Βοτανικό μέσω απόσχισης κλάδου αξίας 120 εκατ. ευρώ
β) των υπό ανέγερση κατοικίες στη Νέα Ερυθραία έναντι τιμήματος 8,8 εκατ.
γ)του ακινήτου στο Σούνιο επί του οποίου επρόκειτο να κατασκευαστούν παραθεριστικές κατοικίες, αξίας 10 εκατ. ευρώ.
Οι τράπεζες με τη σειρά τους θα κεφαλαιοποιήσουν χρέη και θα βρεθούν να ελέγχουν στο τέλος της διαδικασίας από 30% η κάθε μια στο μετοχικό κεφάλαιο της Μπάμπης Βωβός.
Επίσης, η εταιρεία σταδιακά, μέσα στα επόμενα χρόνια, θα πωλήσει το ακίνητο στην περιοχή Γαλατά Τροιζηνίας προς 17 εκατ. ευρώ, όπως και το επενδυτικό ακίνητο που διαθέτει επί της Λεωφ. Κηφισίας προς 1 εκατ. ευρώ.
Το σχέδιο αναδιάρθρωσης έχει ορίζοντα υλοποίησης το 2026.
Οι εργαζόμενοι ικανοποιούνται εφάπαξ εντός τριμήνου από την έκδοση της δικαστικής απόφασης.