«Πατέρας, σύζυγος και 44ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών», ο Μπαράκ Ομπάμα άργησε, αλλά απέκτησε προσωπικό λογαριασμό στο Twitter.
«Καλημέρα Twitter! Είμαι ο Μπαράκ. Μετά από έξι χρόνια, μου δίνουν επιτέλους προσωπικο λογαριασμό», έγραψε ο πρόεδρος στο πρώτο του «τιτίβισμα».
Μετά από τρεις αναρτήσεις, ο Ομπάμα είχε αποκτήσει 1,67 εκατομμύρια «ακολούθους». Και έμαθε από πρώτο χέρι τί σημαίνει τρολάρισμα, όταν ο προκάτοχός του Μπιλ Κλίντον τον ρώτησε με νόημα εάν θα αλλάξει το όνομα χρήστη του όταν φύγει από την προεδρία. Ο Ομπάμα ανταπέδωσε με χιουμοριστική αναφορά στην Χίλαρι Κλίντον.

Το όνομα χρήστη του προσωπικού λογαριασμού του Ομπάμα είναι @POTUS, και το 62% από τις απαντήσεις που έλαβε στην πρώτη του ανάρτηση ήταν «τι σημαίνει POTUS». Η απάντηση; Είναι το ακρωνύμιο του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών (President Of The United States).

Ως προκάτοχος στον Λευκό Οίκο, ο Μπιλ Κλίντον κατάλαβε αμέσως τι σήμαινε και τον ρώτησε, μέσω του δικού του λογαριασμού, εάν το όνομα του χρήστη είναι προσωρινό, για όσο διάστημα έχει το αξίωμα ο Ομπάμα.

Η ερώτηση ήταν εκ μέρους «κάποιου φίλου», πρόσθεσε ο Μπιλ Κλίντον. Πολλοί εννόησαν ότι ο «φίλος» είναι η Χίλαρι Κλίντον, η οποία διεκδικεί το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών.

Ηταν το μοναδικό μήνυμα στο οποίο αντέδρασε ο Ομπάμα, που απάντησε καταφατικά.

Συνέχισε το πείραγμα ρωτώντας τον Κλίντον εάν ξέρει κανέναν που να ενδιαφέρεται για το όνομα χρήστη @FLOTUS: «Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ».

Εάν η Χίλαρι γίνει πρόεδρος, ο Μπιλ Κλίντον θα επιστρέψει στον Λευκό Οίκο ως ο πρώτος «πρώτος κύριος» στην ιστορία των ΗΠΑ.