Ενεργός και δίπλα στους συναδέλφους του δηλώνει ο πρώην –πλέον –πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Γιώργος Δριβάκος, όπως μεταφέρουν στο «Βήμα» άνθρωποι με τους οποίους συνομίλησε μετά το τακτικό συνέδριο της ΠΟΕΠΛΣ που έγινε στο Αίγιο, όπου κατατέθηκε πρόταση μομφής σε βάρος του.
Ο κ. Δριβάκος – επί τουλάχιστον επταετία πρόεδρος και για πολλά χρόνια μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας – κατά τις συνομιλίες του σημειώνει πως λανθασμένα δόθηκε η εντύπωση της απομάκρυνσης του από τα συνδικαλιστικά δρώμενα του Λιμενικού μετά την θέση που διατύπωσε πως δεν θα θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές.
Παράλληλα διαβεβαιώνει ότι θα παρακολουθεί στενά όλες τις εξελίξεις και δεν θα διστάσει να βρεθεί και μπροστά εάν υπάρξουν ρυθμίσεις που δεν είναι προς όφελος των συναδέλφων του σε θέματα όπως οι μεταθέσεις, η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών κ.α.
Αναμένει ακόμα και το πρόσωπο που θα τον διαδεχθεί στην προεδρία της Ομοσπονδίας καθώς, όπως επεσήμαναν λιμενικοί, αν και θα μπορούσε να έχουν οριστεί εκλογές με απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου εν τούτοις προτιμήθηκε η σύσταση προσωρινής διοίκησης σε μια περίοδο με πολλά εκκρεμή και σημαντικά ζητήματα. Παράλληλα το πρωί της Τρίτης εκτιμάται ότι θα εκδοθεί η απόφαση από το Ειρηνοδικείο για το πότε θα γίνουν οι εκλογές κάτι που δεν αποκλείεται να γίνει τους επόμενους μήνες.
Οσοι παρακολουθούν τα συνδικαλιστικά δρώμενα του Λιμενικού σημείωναν πως η πρόταση μομφής αναμένονταν κατά το συνέδριο καθώς δεν ήταν λίγοι εκείνοι που κατηγορούσαν τον Γ.Δριβάκο για λανθασμένους χειρισμούς.
Επίσης σύμφωνα με συναδέλφους του, είχε εκφράσει και τη δυσφορία του για το γεγονός ότι η ηγεσία του Σώματος συναντούσε και συζητούσε με επικεφαλής κατά τόπους Ενώσεων λιμενικών δυναμώνοντάς τους και «ακυρώνοντας» ουσιαστικά τον θεσμικό ρόλο του.