Την προθυμία του ομίλου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) να βοηθήσει σε οποιεσδήποτε νέες ρυθμίσεις προς όφελος της Ελλάδας, αν αυτό ζητηθεί από τα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ, δήλωσε ο πρόεδρός του Βέρνερ Χόγιερ στον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη, με τον οποίο συναντήθηκε στο Λουξεμβούργο.

Συζητήθηκε η τρέχουσα δραστηριότητα της ΕΤΕπ στην Ελλάδα, που σχετίζεται με τα έργα ΕΣΠΑ και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις νέες προοπτικές που ανοίγονται από το Σχέδιο Γιούνκερ και στη δυνατότητα ένταξης σε αυτό ελληνικών έργων.

Στο ίδιο πλαίσιο, αναλύθηκαν εκτενώς τα χρηματοδοτικά εργαλεία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τις οποίες η ΕΤΕπ έχει ενισχύσει από την αρχή της κρίσης με 11 δισ. ευρώ. Ο πρόεδρος Χόγιερ διαβεβαίωσε τον υπουργό ότι η ΕΤΕπ θα συνεχίσει να υποστηρίζει τα υγιή δημόσια και ιδιωτικά έργα στην χώρα, καθώς, επίσης και όσα έχουν προκύψει με τη σύμπραξη του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΤΕπ εξέφρασε στον κ. Σταθάκη την αμέριστη συμπαράστασή του στη γενικότερη πορεία των διαπραγματεύσεων της χώρας μας.