Τα λείψανα του Λένιν…

Είναι προφανώς αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να πιστεύει και να ελπίζει στην εξ ύψους σωτηρία

Τα λείψανα του Λένιν… | tovima.gr
Χωρίς τον Θεό όλα είναι μηδέν. Και ο Θεός; Το απόλυτο μηδέν
Εμίλ Σιοράν
Είναι προφανώς αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να πιστεύει και να ελπίζει στην εξ ύψους σωτηρία. Πολύ περισσότερο για συνανθρώπους μας που βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Δεν είμαστε επίσης η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που οι εκδηλώσεις λατρείας συγκεντρώνουν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους. Η θεμελιώδης δική μας διαφορά όμως είναι η απόλυτη ταύτιση της θρησκείας με το κράτος και η διαχρονική πολιτική εκμετάλλευση της θρησκευτικής πίστης με την αγαστή συνδρομή παραγόντων της Εκκλησίας.
Kαι για να μη γελιόμαστε: η πίστη σε ένα δόγμα δεν αποτελεί θρησκευτικό μονοπώλιο. Και προσκυνήματα δεν έχουμε μόνο σε λείψανα αγίων αλλά και σε λείψανα «αγίων» της επανάστασης. Επί δεκαετίες το μαυσωλείο του Λένιν αποτελεί τόπο προσκυνήματος για τους οπαδούς της ορθόδοξης κομμουνιστικής λατρείας. Και οι απόψεις του, τα κείμενά του εξακολουθούν και σήμερα να αποτελούν το ιερό δισκοπότηρο για τους κάθε λογής ορθόδοξους κομμουνιστές, ενώ κάθε αμφισβήτησή τους ισοδυναμεί με έγκλημα καθοσιώσεως.
Κάμποσοι πιστοί των λειψάνων της κομμουνιστικής ορθοδοξίας εγκαταβιούν, για να χρησιμοποιήσουμε το λεξιλόγιο της ορθόδοξης παράδοσης, και στη νεόκοπη κυβέρνησή μας. Μικρές ή μεγάλες συνιστώσες, περιφερειακά ή πρώτης γραμμής στελέχη ομνύουν καθημερινά πίστη από τα τηλεπαράθυρα και τις κομματικές συνάξεις στις αδιαπραγμάτευτες θέσεις του δόγματος. Διακηρύσσουν σε όλους τους τόνους την αταλάντευτη πίστη τους στη μία και μοναδική αλήθεια που κατέχουν και αρνούνται μετά βδελυγμίας να υποταγούν στους ιερόσυλους υπονομευτές των αναφαίρετων δικαιωμάτων μας. Προτιμούν να θυσιαστούν – και εμείς μαζί τους – στην αρένα των ευρωπαίων λεόντων παρά να προδώσουν την πίστη στον δίκαιο αγώνα τους.
Καλύτερα φακιόλιον των BRICs, έστω και χωρίς λεφτά, παρά καλύπτρα Λατίνων, για να παραφράσουμε και την ένδοξη εποχή του Βυζαντίου. Ας ξεχάσουμε βέβαια καλύτερα πού οδήγησε αυτή η δογματική αντίληψη γιατί κινδυνεύουμε να κατηγορηθούμε ως… πέμπτη φάλαγγα των αδίστακτων Ευρωπαίων κατά την πάγια τακτική της αριστερής ορθοδοξίας. Αλλωστε εδώ που μας έχουν φτάσει, πιστοί και άπιστοι, ορθόδοξοι και αιρετικοί, το μόνο που μπορούμε να περιμένουμε είναι μιας κάποιας μορφής θαύμα για να αποφύγουμε τα χειρότερα…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk