Το υπό σημαία Σιγκαπούρης δεξαμενόπλοιο Alpine Eternity, το οποίο δέχτηκε χθες, Πέμπτη, πυρά από ιρανικά σκάφη ενώ έπλεε στον Κόλπο, είχε συγκρουστεί τον περασμένο Μάρτιο με μια ιρανική εξέδρα εξόρυξης πετρελαίου και έκτοτε καταβάλλονταν προσπάθειες για την επίλυση του θέματος, ανακοίνωσε σήμερα η ιδιοκτήτρια εταιρεία του.

Το Alpine Eternity δέχτηκε την επίθεση πολλών μικρών σκαφών στα διεθνή ύδατα, στα ανοιχτά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία South Maritime Pte Ltd και η διαχειρίστρια Transpetrol σε κοινή ανακοίνωσή τους διευκρίνισαν ότι το δεξαμενόπλοιο συγκρούστηκε στις 21 Μαρτίου με ένα μη χαρτογραφημένο αντικείμενο ενώ έπλεε στον Κόλπο.

Αργότερα διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για μια ιρανική πετρελαϊκή εξέδρα. Από τη σύγκρουση δεν προκλήθηκαν ζημιές, ούτε τραυματίστηκε κανείς.

«Μετά το επεισόδιο της 21ης Μαρτίου υπήρξε συνεχής διάλογος μεταξύ των ιδιοκτητών και του υπεργολάβου της εξέδρας (από τη μία πλευρά) και των εκπροσώπων των πλοιοκτητών και της ασφαλιστικής εταιρείας τους» από την άλλη, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Οι ιδιοκτήτες και οι διαχειριστές δεν καταλαβαίνουν τον λόγο για τον οποίο οι ιρανικές αρχές επιχείρησαν να καταλάβουν το πλοίο, δεδομένου ότι οι διαπραγματεύσεις και ο συνεχιζόμενος διάλογος με τους Ιρανούς είχε προχωρήσει».