Παπαδημούλης: Χρειάζεται λύση για να ανασάνει η Ελλάδα

Στον αντίποδα της σκληρής γραμμής που υιοθέτησε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο ευρωβουλευτής του κόμματος Δημήτρης Παπαδημούλης υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη μιας βιώσιμης λύσης, καθώς ο χρόνος πιέζει. «Xρειάζεται συμφωνία, χρειάζεται λύση που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να ανασάνει και να αναπτυχθεί έτσι ώστε να μπορέσουμε να έχουμε ανάπτυξη, μείωση ανεργίας και σταδιακή διόρθωση των αδικιών και επούλωση των πληγών που προκάλεσε 5 χρόνια το Μνημόνιο» τόνισε.

Στον αντίποδα της σκληρής γραμμής που υιοθέτησε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο ευρωβουλευτής του κόμματος Δημήτρης Παπαδημούλης υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη μιας βιώσιμης λύσης, καθώς ο χρόνος πιέζει.

«Xρειάζεται συμφωνία, χρειάζεται λύση που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να ανασάνει και να αναπτυχθεί έτσι ώστε να μπορέσουμε να έχουμε ανάπτυξη, μείωση ανεργίας και σταδιακή διόρθωση των αδικιών και επούλωση των πληγών που προκάλεσε 5 χρόνια το Μνημόνιο» δήλωσε στο Mega το πρωί της Παρασκευής ο Δ. Παπαδημούλης.

Όπως επισήμανε, «παραμένουν σοβαρές διαφορές και προβλήματα, ο χρόνος πιέζει και επείγει αυτή η λύση που να είναι βιώσιμη». Τόνισε ακόμη ότι «ο πρωθυπουργός έχει πάρει την υπόθεση επάνω του».

Ο κ. Παπαδημούλης υποστήριξε ότι «η μη λύση ζημιώνει πάρα πολύ και τους δανειστές, γιατί αποσταθεροποιεί την ευρωζώνη, είναι πάρα πολύ ακριβή, ανοίγει την πόρτα του φρενοκομείου σε μια στιγμή που φουντώνουν τα σενάρια για Brexit -δηλαδή για έξοδο της Βρετανίας-, τη στιγμή που η άκρα δεξιά στο πρόσωπο της Μαρίν Λεπέν σηκώνει τη σημαία της διάλυσης του ευρώ».

Αυτό που πρέπει να γίνει, όπως είπε, είναι «να κλειστούν τα τεχνικά κλιμάκια σε ένα δωμάτιο μέχρι να βγει λευκός καπνός και όπου παραμένουν αποστάσεις πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες οι ηγέτες στο επίπεδο που συζητούν, που σημαίνει Τσίπρας, Μέρκελ. Γιούνκερ, Τουσκ και με την θεσμική της ανεξαρτησία και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».

Ερωτηθείς σχετικά με τις ευθύνες της κυβέρνησης για την καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις σημείωσε ότι «είναι άδικο για όποιον το κάνει, να προσπαθεί να φορτώσει σε έναν πρωθυπουργό τριών μηνών τις ευθύνες ενός καθεστώτος 40 χρόνων».

«Αυτή η κυβέρνηση, παρά τα λάθη της, τις αδυναμίες της, την έλλειψη κυβερνητικής εμπειρίας, το γεγονός ότι βρίσκεται αυτή τη στιγμή και ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση και ο Τσίπρας πιο ψηλά σε δύναμη και δημοτικότητα από ό,τι ήταν στις εκλογές δείχνει ότι ένας κόσμος εκτιμά ότι αυτή η κυβέρνηση το παλεύει» τόνισε και πρόσθεσε:

«Σημασία έχει σε μια διαπραγμάτευση να διεκδικείς αλλά να ξέρεις και μέχρι που σε παίρνει ώστε να κατοχυρώσεις τις βελτιώσεις που μπορείς να πετύχεις, να κάνεις και τις δικές σου υποχωρήσεις αλλά αυτό πρέπει να γίνει με αμοιβαιότητα και να προχωρήσεις μπροστά».

Ο κ. Παπαδημούλης υπογράμμισε τέλος ότι «το χειρότερο σενάριο είναι ο ξαφνικός θάνατος και η χρεοκοπία και αυτή η κυβέρνηση και ο Τσίπρας δεν έχουν αποφασίσει να αποτελέσουν σύντομη αριστερή παρένθεση».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk