Αντ. Σαμαράς: Να ζητήσει συγγνώμη ο ΣΥΡΙΖΑ για τα προεκλογικά ψέματα

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει ο Αντώνης Σαμαράς ζητώντας να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τα προεκλογικά ψέματα που έλεγε, καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, η κυβέρνηση με το «Πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων του 2015» που κατέθεσε στην Ευρώπη τον περασμένο Απρίλιο, αποδέχεται πλήρως τις επιτυχίες της προηγούμενης κυβέρνησης, δηλ. όλα αυτά που ως τώρα αμφισβητούσε και ακόμα αμφισβητεί μέσα στην Ελλάδα.

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει ο Αντώνης Σαμαράς ζητώντας να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τα προεκλογικά ψέματα που έλεγε, καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, η κυβέρνηση με το «Πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων του 2015» που κατέθεσε στην Ευρώπη τον περασμένο Απρίλιο, αποδέχεται πλήρως τις επιτυχίες της προηγούμενης κυβέρνησης, δηλ. όλα αυτά που ως τώρα αμφισβητούσε και ακόμα αμφισβητεί μέσα στην Ελλάδα.

Όπως υποστηρίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το κείμενο αυτό που συντάχθηκε από το Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Οικονομικών, σε συνεργασία με μια σειρά από υπουργεία της κυβέρνησης και καταγράφει τις παραδοχές της σημερινής κυβέρνησης έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Στρατηγική Ευρώπη 2020.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σε αναλυτική δήλωση που έκανε το απόγευμα της Πέμπτης, ανέφερε σήμερα μαθαίνουμε ολόκληρη την αλήθεια για την πρόοδο που έκανε η Ελλάδα τα προηγούμενα τρία χρόνια και σημείωσε πως την πληροφορούμαστε από την ίδια την κυβέρνηση Τσίπρα.

Παράλληλα υπογραμμίζει ότι σε αυτό το κείμενο υπογραμμίζεται ότι «η πρόοδος που επετεύχθη τα τελευταία χρόνια αντικατοπτρίζεται στα θεμελιώδη μακροοικονομικά μεγέθη και είναι αποτέλεσμα των σημαντικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» που έγιναν.

«Παραδέχονται, λοιπόν, ότι έγιναν σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» σημειώνει ο κ. Σαμαράς και συνεχίζει: «Υποστηρίζουν επίσης, ότι «η δημοσιονομική θέση της χώρας βελτιώθηκε σημαντικά, αλλά τέθηκαν και οι βάσεις ώστε η πρόοδος στα μακροοικονομικά μεγέθη να μην είναι μόνο κυκλικού χαρακτήρα, αλλά να έχει και σημαντικό διαρθρωτικό υπόβαθρο. Παραδέχονται, λοιπόν, και τα πλεονάσματα που επιτύχαμε και τη στέρεη βάση που δημιουργήθηκε για τα δημόσια οικονομικά της χώρας».

Ο κ. Σαμαράς επισημαίνει ότι στο κείμενο υποστηρίζεται ότι:

α) «το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης μειώθηκε από το 15,2% του ΑΕΠ το 2009 στο 3,5% του ΑΕΠ το 2014»,

β) «η στροφή προς ένα αναπτυξιακό υπόδειγμα με εξωστρέφεια, επιτυγχάνεται το 2013 και το 2014»,

γ) «η διαρθρωτική ανταγωνιστικότητα βελτιώθηκε».

και δ) «ο δείκτης «doing business» της Διεθνούς Τράπεζας αντικατοπτρίζει την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα στους τομείς για έναρξη επιχειρήσεων, της καταγραφής περιουσίας και της υλοποίησης συμβολαίων, με αποτέλεσμα τη συνολική βελτίωση στην κατάταξη της χώρας».

«Μ’ άλλα λόγια σήμερα παραδέχονται πλήρως, όλα αυτά που ως τώρα ειρωνεύονταν ως “success story”! Αυτή την πρόοδο ανέκοψαν! Αυτό το πρόγραμμα προσπαθούν σήμερα να καταστρέψουν!» τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ και συνεχίζει: «Μέσα στη χώρα, συνεχίζουν τα ψέματα. Προς τα έξω, όμως, άρχισαν να λένε την αλήθεια. Αυτό δεν τους εμποδίζει βέβαια, να συνεχίζουν να καταστρέφουν, ό,τι ήδη παραδέχονται πως ήταν σωστό. Μια κουβέντα μόνο: Τη συγγνώμη δεν τη χρωστάνε μόνο στην προηγούμενη κυβέρνηση. Τη χρωστάνε κυρίως στον Ελληνικό λαό».

Επίσης, η ΝΔ παραπέμπει σε εκτενή ανάλυση του Στυλιανού Πέτσα, επιστημονικού συνεργάτη του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, συμβούλου του κ. Σαμαρά για θέματα Δημοσιονομικής Πολιτικής του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας (http://www.idkaramanlis.gr/sites/default/files/to_kostos_ton_akairon__eklogon.pdf), για το άκαιρο κόστος των εκλογών του 2015.

«Στο τέλος του 2014, είχαν εξαλειφθεί τα δίδυμα ελλείμματα και είχαν αντικατασταθεί με πλεονάσματα, ενώ η βαθιά ύφεση μετατράπηκε σε ανάπτυξη και η υψηλή ανεργία είχε αρχίσει να αποκλιμακώνεται. Οι οιωνοί ήταν θετικοί για το 2015, αλλά οι πρόωρες εκλογές τραυμάτισαν την ελληνική οικονομία» σημειώνει στον πρόλογό του ο κ. Πέτσας και συνεχίζει: «Προκάλεσαν κρίση εμπιστοσύνης και αυτή με τη σειρά της, εκροή κεφαλαίων και χρηματοπιστωτική ασφυξία, υστέρηση εσόδων και μερική εσωτερική στάση πληρωμών. Στην παρούσα ανάλυση υπολογίζεται ότι οι άκαιρες εκλογές κόστισαν 46 δις € περίπου στην ελληνική οικονομία το α’ τρίμηνο του 2015, ψαλιδίζοντας τις προοπτικές ισχυρής οικονομικής ανάπτυξης που προβλέπονταν για το 2015»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk