Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων πολυμελής εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή.

Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθη 33χρονος Αλβανός ως ο «εγκέφαλος» της σπείρας, καθώς και επτά Ελληνες, πέντε άνδρες και δύο γυναίκες, ηλικίας από 30 ως 54 ετών, ως κύρια και περιφερειακά μέλη της οργάνωσης.

Στην υπόθεση εμπλέκονται δύο Ελληνες ήδη έγκλειστοι σε φυλακές και άλλα 21 άτομα, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και κατηγορούνται κατά περίπτωση για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για κακουργηματικές ή πλημμεληματικές παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν τη δράση της σπείρας, τις διόδους διοχέτευσης των ναρκωτικών ουσιών στην αγορά, καθώς και τους χώρους αποθήκευσής τους.

Στο πλαίσιο ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 1.130 γραμμαρίων, 60 φιξάκια με ηρωίνη βάρους 253,3 γραμμ. έτοιμα προς διάθεση, 20 φιξάκια κοκαΐνης βάρους 393 γραμμ. έτοιμα προς διάθεση, 18 ναρκωτικά χάπια και αμπούλες, πέντε ζυγαριές ακριβείας, 955 ευρώ, 17 κινητά τηλέφωνα, σύνεργα και πλήθος κενών συσκευασιών που χρησιμοποιούνται στο διαμοιρασμό-διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών, καθώς και ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, με δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τους, κατά περίπτωση για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, αποδοχή-διάθεση προϊόντων εγκλήματος και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.