Προγράμματα για την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και προαγωγής της υγείας των παιδιών, αλλά και δράσεις για την προστασία τους θα υλοποιήσουν από κοινού η Περιφέρεια Αττικής και ο σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Η περιφερειάρχης κυρία Ρένα Δούρου και ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος υπέγραψαν σήμερα, Τρίτη, σύμφωνο συνεργασίας. Επιχειρούν να συντονιστούν για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικότερα οι επιπτώσεις από τα οικονομικά προβλήματα οικογενειών και παιδιών λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης.
Η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει άμεσα:
–Την προβολή της Εθνικής Γραμμής για τα Παιδιά SOS 1056, καθώς και της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000 στις οθόνες μεταβλητών μηνυμάτων που διαχειρίζεται στο οδικό δίκτυο.
–Τη διάθεση κατάλληλου χώρου για την ασφαλή στάθμευση του συνόλου του στόλου οχημάτων άμεσης κοινωνικής επέμβασης, Κινητών Ιατρικών Μονάδων και Κινητών Μονάδων Προληπτικής Ιατρικής του Συλλόγου.
Οι δύο φορείς θα υλοποιήσουν μεταξύ άλλων προγράμματα προληπτικής ιατρικής, αξιοποιώντας τις κινητές μονάδες του συλλόγου. Επίσης, θα προχωρήσουν σε διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης και ευαισθητοποίησης των παιδιών, των γονέων και των εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες της Περιφέρειας Αττικής και μέσω του «Οδυασσέα», του πρώτου κινητού εργαστηρίου ενημέρωσης, εκπαίδευσης και τεχνολογίας που διαθέτει ο σύλλογος.
Επίσης, θα αναζητήσουν χώρους για τη δημιουργία κοινωνικών δομών, όπως για παράδειγμα για τη λειτουργία «Σπιτιού Ημερήσιας Φροντίδας», «Σπιτιού μόνιμης Διαβίωσης Παιδιών» θυμάτων κάθε μορφής κακοποίησης, «Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας».