Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής έκανε, τελικώς, αυτό που δεν έκανε η Διάσκεψη των Προέδρων πριν λίγες ημέρες όταν έγινε γνωστή η φραστική επίθεση του χρυσαυγίτη βουλευτή Ι. Λαγού κατά της Λιάνας Κανέλλη -καταδίκασε πολιτικά την συμπεριφορά του. Ό,τι δηλαδή ζητούσε το ΚΚΕ και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης από την Διάσκεψη των Προέδρων προτείνοντας να υπάρξει πολιτική καταδίκη της στάσης του, κάτι όμως που η πλειοψηφία παρέπεμψε στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Το θέμα μάλιστα αποτέλεσε αφορμή για να ξεσπάσει σκληρή «κόντρα» ανάμεσε στο ΚΚΕ και την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Με τα πολλά, η Επιτροπή Δεοντολογίας που συζήτησε το θέμα παρουσία μόνον του υπόδικου βουλευτή της Χ.Α. και απουσία της κυρίας Κανέλλη, η οποία αρνήθηκε να παραστεί, αποφάσισε να καταδικάσει «την προκλητική και απαράδεκτη συμπεριφορά του υπόδικου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού και των απειλών που εκτόξευσε κατά της βουλευτού Λιάνας Κανέλλη», όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση που εξεδόθη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη πρότεινε να ληφθούν πειθαρχικά μέτρα κατά του κ. Λαγού αλλά επικράτησε η πρόταση της κυρίας Χαραλαμπίδου η οποία και εισηγήθηκε να υπάρξει η δήλωση πολιτικής καταδίκης της συμπεριφοράς του. Ο ίδιος πάντως είπε ότι δεν επιτέθηκε στην βουλευτή του ΚΚΕ και ότι για την παρουσία της στην δίκη της Χ.Α. και την φράση που του αποδίδεται ότι είπε προς εκείνη -«να δεις πώς θα φύγεις (από τη δίκη)…»- υποστήριξε ότι ήταν μια αναφορά που είχε νομική βάση και αφορούσε την έκβαση της δίκης.