Ζητείται θαύμα!

Ζητείται θαύμα! | tovima.gr
Κακώς τσακώνονται ο Νίκος Φίλης και ο Χάρης Κονιδάρης, διευθυντής Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, για το σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας. Ο Μεσαίωνας και το εμπόριο πίστης και ελπίδας αφορούν περισσότερο τον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή. Το ιερό λείψανο θα μεταφερθεί την Παρασκευή στο αντικαρκινικό νοσοκομείο Αγιος Σάββας. Γιατί; Τι θα προσφέρει αυτή η περιφορά σε ανθρώπους που παλεύουν για τη ζωή τους και αγκιστρώνονται από την παραμικρή ακτίνα αισιοδοξίας; Και αν είναι τόσο θαυματουργό το λείψανο γιατί πάει μόνο σε ένα αντικαρκινικό νοσοκομείο και όχι σε όλα ώστε να ωφεληθούν από το θαύμα όλοι οι καρκινοπαθείς και ιδίως τα παιδιά;
Ο υπουργός Υγείας ασχολήθηκε ποτέ με τα πραγματικά προβλήματα της συγκεκριμένης κατηγορίας ασθενών ή πιστεύει ότι τα εμπόδια μιας σκληρής καθημερινότητας θα εξαφανισθούν μονο με τη βοήθεια της Αγίας Βαρβάρας; Η συγκεκριμένη καθημερινότητα περιλαμβάνει κλινικές με όλο και περισσότερους ασθενείς και όλο και λιγότερο προσωπικό, το οποίο προσπαθεί ηρωϊκά να τα βγάλει πέρα με τις δεκάδες ελλείψεις και τις δυσκολίες που προκαλεί στον κάθε οργανισμό η χημειοθεραπεία. Και μια εξαντλητική και απαράδεκτη για σύγχρονο κράτος διαδικασία για τους συνοδούς, οι οποίοι θα πρέπει φεύγουν από το νοσοκομείο, να στήνονται στην ουρά στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ για να προμηθευτούν το φάρμακο για τη θεραπεία όσο ο δικός τους άνθρωπος περιμένει με τον ορό στο χέρι άλλοτε καθισμένος στις ειδικές πολυθρόνες και άλλοτε σε απλά καθίσματα, όταν ο αριθμός των προσερχόμενων υπερβαίνει τις δυνατότητες της κλινικής.
Το χειρότερο. Το τελευταίο διάστημα τα ενέσιμα διαλύματα για την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων και ενίσχυσης του αιματοκρίτη, παρέχονται μεν σταθερά σε ότι αφορά τη βασική ουσία αλλά κάθε φορά αλλάζει η εταιρεία, πότε οι ενέσεις είναι έτοιμες πότε ο ασθενής παραλαμβάνει σκόνη την οποία χρειάζεται να την προετοιμάσει μόνος του, πότε τα φάρμακα είναι γενόσημα και πότε όχι. Σε κάθε παρτίδα η σύσταση του σκευάσματος είναι λίγο διαφορετική από αυτή του προηγούμενου. Οι γιατροί θεωρούν ότι ο ΕΟΠΥΥ προμηθεύεται πλέον ότι φθηνότερο μπορεί να βρει στην αγορά, ορισμένοι μάλιστα δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για φάρμακα που διαθέτουν μεν ISO αλλά από χώρες που η ενδιαφερόμενη εταιρεία εξασφαλίζει την πιστοποίηση με 500 ευρώ. Οι ασθενείς ζουν στην ανασφάλεια, όχι μόνο επειδή αλλάζουν κάθε τόσο οι εταιρείες και τα σκευάσματα αλλά και γιατί βιώνουν οι ίδιοι και οι διπλανοί τους στις πολυθρόνες της χημειοθεραπείας τις συνέπειες αυτής της πρακτικής, τις αλλεργίες και τις άλλες ανεπιθύμητες αντιδράσεις που έχουν πολλαπλασιαστεί ανησυχητικά.

Εκτός και αν η Αγία Βαρβάρα, Θεία Χάριτι, απαλλάξει τους ασθενείς από τον καρκίνο -γιατί όχι και από κάθε αρρώστια- γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια την επιστήμη και τον Διαφωτισμό, την Καινή Διαθήκη του ΣΥΡΙΖΑ που έχει διαδεχθεί την Παλαιά Διαθήκη του Μαρξισμού, κάποιος πρέπει να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα της Υγείας αντί να συνοδεύει ιερά λείψανα. Σε περίπτωση που δεν μπορεί να διαχειριστεί το βάρος της ευθύνης που ανέλαβε, ο κ. Κουρουμπλής ας αξιοποιήσει τις εναλλακτικές του λύσεις: Να φέρει στην Ελλάδα και τις 20 επίσημες κάρες του Αγίου Στεφάνου ή το κεφάλι του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου σε εφηβική ηλικία που φυλλάσεται σε κάποια γερμανική εκκλησία παρότι ο ίδιος επέζησε αυτής της αποκεφάλισης για να χάσει ξανά το κεφάλι του πολλά χρόνια αργότερα, αυτή τη φορά οριστικά, στη φυλακή του Ηρώδη κατ΄απαίτησιν της Σαλώμης. Αυτό κι αν είναι θαύμα!

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk