Δεν ξεπερνά δυστυχώς μόνο κάθε όριο γελοιότητας η ιστορία με τη… θεωρητικό των ψεκασμένων που προτάθηκε για να αναλάβει τα ηνία ενός δημόσιου οργανισμού,αλλά αποδεικνύει την απίστευτη επιπολαιότητα με την οποία η κυβέρνηση Σύριζα – ΑΝΕΛ διαχειρίζεται τις δημόσιες υποθέσεις. Είναι επίσης ένα χαρακτηριστικό δείγμα της ποιότητας μιας μερίδας τουλάχιστον του κομματικού δυναμικού που καλείται με τις γνωστές διαδικασίες να καταλάβει θέσεις στον κρατικό μηχανισμό.
Η συνωμοσιολογία ευδοκιμούσε πάντα στην χώρα μας και ευδοκιμεί ακόμα περισσότερο την περίοδο της κρίσης. Θυμόμαστε άλλωστε τη δημοσκόπηση που κατάγραφε ότι σχεδόν το ένα τρίτο των ελλήνων πιστεύει ότι μας ψεκάζουν. Το περίεργο όμως δεν είναι η ευκολία με την οποία ασπάζονται κάθε λογής παράλογες και αντιεπιστημονικές θεωρίες διάφοροι ευκολόπιστοι,ταλαιπωρημένοι ή ημιμαθείς. Το τραγικό για το επίπεδο της πολιτικής μας ζωής είναι ότι κάθε λογής συνωμοσιολόγοι κάνουν πολιτική καριέρα, υιοθετώντας όποιο παραλογισμό βρουν πρόχειρο στον αχταρμά του διαδικτύου.
Η κυρία που προτάθηκε χθες για πρόεδρος του ΕΦΕΤ, δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο περιστατικό. Υπάρχουν και αρκετοί άλλοι, ακόμα και μέσα στη Βουλή, που διακρίνονται, ψηφίζονται, ασκούν εξουσία επενδύοντας σε κάθε είδους ανορθολογισμό. Όταν φτάνουν ακόμα και υπουργοί μιας κυβέρνησης της αριστεράς να εμπορεύονται επί της ουσίας το θρησκευτικό συναίσθημα και την αγωνία βαριά πασχόντων συνανθρώπων μας,συνοδεύοντας λείψανα αγίων σε νοσοκομείο, είναι φανερό ότι κάτι δεν πάει καλά σε αυτή την ταλαίπωρη χώρα.
Το εμπόριο της ελπίδας, της μετάθεσης ευθυνών και της συνωμοσιολογίας δεν είναι προφανώς καινούργιο φαινόμενο. Το γεγονός όμως ότι ευδοκιμεί και σε μια κυβέρνηση της αριστεράς,σε πλήρη αντίθεση με τις θεμελιώδεις αξίες τις οποίες υποτίθεται ότι πρεσβεύει, είναι μια πασιφανής ένδειξη της παρακμής και του ανορθολογισμού που κυριαρχεί στη χώρα. Είναι επιπλέον μια απόδειξη ότι η κρίση που βιώνουμε δεν περιορίζεται μόνο στα προβλήματα της οικονομίας, αλλά είναι πολύ βαθύτερη αφού αγγίζει τις αξίες μας και το πολιτιστικό μας υπόβαθρο.

ΤΟ ΒΗΜΑ