Πραγματοποιείται τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2015, η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μελών του ΣΕΒ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Φέτος, στο πρώτο μέρος της Γενικής Συνέλευσης (10π-11.30πμ) θα διεξαχθεί συζήτηση με θέμα: «A Growth Strategy for Europe», στην οποία θα συμμετέχουν διακεκριμένοι εκπρόσωποι των Ευρωπαϊκών βιομηχανικών οργανώσεων, όπως ο Πρόεδρος του BDI (Ομοσπονδία Γερμανικών Βιομηχανιών) κ. Ulrich Grillo, ο Αντιπρόεδρος του CEOE (Συνομοσπονδία Ισπανικών Επιχειρήσεων) κ. José Vincente González και o Γενικός Διευθυντής της BUSINESSEUROPE, κ. Markus I. Beyrer. Επίσης, στη συζήτηση θα τοποθετηθεί ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θεόδωρος Φέσσας, ενώ το συντονισμό θα κάνει ο δημοσιογράφος κ. Αλέξης Παπαχελάς.

Στην Ετήσια Γενική Συνέλευση τα Μέλη του ΣΕΒ θα κληθούν, μεταξύ άλλων, να εγκρίνουν τον Απολογισμό Πεπραγμένων για το 2014, τον Ετήσιο Απολογισμό για την οικονομική χρήση που έληξε (2014), καθώς και τον Προϋπολογισμό για το 2015. Στο τρίτο μέρος της Γενικής Συνέλευσης (13.15-13.45) θα μιλήσει στα Μέλη του ΣΕΒ, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αντώνης Σαμαράς.
Στην παραδοσιακή απογευματινή εκδήλωση της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ, την οποία θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, πρόκειται να απευθύνει χαιρετισμό ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, ενώ ομιλητές θα είναι ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γιάνης Βαρουφάκης, η Πρόεδρος της BUSINESSEUROPE κα. Emma Marcegaglia και ο Πρόεδρος του ΣΕΒ.