• Αναζήτηση

ΔΝΤ: Επιβεβαιώνει την καταβολή των 750 εκατ. ευρώ

Eπιβεβαίωσε και επισήμως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την πληρωμή της δόσης των 750 εκατ. ευρώ. Ωστόσο η εκπρόσωπος του Ταμείου αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες και συγκεκριμένα να επιβεβαιώσει κατά πόσο η Ελλάδα χρησιμοποίησε για τη δόση χρήματα από τον ειδικό λογαριασμό ασφαλείας που τηρείται στην ΤτΕ για την αποπληρωμή της συνδρομής της χώρας προς το Ταμείο. Νέα σύγκρουση κυβέρνησης-Στουρνάρα με αφορμή τον λογαριασμό αυτό.

Eπιβεβαίωσε και επισήμως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την πληρωμή της δόσης των 750 εκατ. ευρώ.

Η εκπρόσωπος του Ταμείου Angela Gaviria δήλωσε ότι η Ελλάδα εξόφλησε τη δόση που όφειλε προς το Ταμείο. Η ίδια αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες και συγκεκριμένα να επιβεβαιώσει κατά πόσο η Ελλάδα χρησιμοποίησε για τη δόση χρήματα από τον ειδικό λογαριασμό ασφαλείας που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος για την αποπληρωμή της συνδρομής της χώρας προς το Ταμείο.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για την πληρωμή της δόσης χρησιμοποιήθηκε, μετά από προτροπή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, ένας ειδικός λογαριασμός που τηρείται στην ΤτΕ τα τελευταία 30 χρόνια και προορίζεται για την κάλυψη εξαιρετικά έκτακτων αναγκών του Δημοσίου.

Ωστόσο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Βίτσας μιλώντας στον Αθήνα 9,84 άφησε αιχμές εναντίον του κ. Στουρνάρα , υποστηρίζοντας ότι: «Τον Απρίλιο μάθαμε από την κα Λαγκάρντ την ύπαρξη του λογαριασμού, ενώ ο κ. Στουρνάρας μας ενημέρωσε τις τελευταίες μέρες. Υπάρχει πρόβλημα. Δεν λειτουργεί υποβοηθητικά».

Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk