Εντός υπουργικού συμβουλίου, άνευ όμως χαρτοφυλακίου, βρίσκει τον δήμαρχο του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον το νέο κυβερνητικό σχήμα στη Βρετανία, το οποίο ανακοινώθηκε τη Δευτέρα.

Ο Μπόρις, όπως είναι ευρέως γνωστός ο Τζόνσον, ο οποίος ανήκε στα φαβορί των Συντηρητικών προεκλογικά, θα συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου, ωστόσο η δημαρχία του Λονδίνου παραμένει ο κύριος ρόλος του, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο βρετανός πρωθυπουργός σε μήνυμά του στο Twitter.

«Ο Μπόρις Τζόνσον θα συμμετάσχει στο υπουργικό συμβούλιο. Οπως είχε υποσχεθεί όμως πριν από τις βουλευτικές εκλογές, θα επικεντρώσει την προσοχή του στη δημαρχία του Λονδίνου», διεμήνυσε ο Ντέιβιντ Κάμερον, έστω και αν προεκλογικά ήταν εκείνος που είχε υπονοήσει την υπουργοποίηση του Τζόνσον.

Στο τιμόνι του Λονδίνου από το 2008, ο Τζόνσον είχε από πέρσι κάνει σαφές ότι θα επεδίωκε μία έδρα στο Οξμπριτζ του Δυτικού Λονδίνου, το οποίο και έπραξε. Σε κάθε περίπτωση, έστω και αν για την ώρα δεν αναλαμβάνει σημαντικό ρόλο στο κυβερνητικό σχήμα, όλα μπορούν να αλλάξουν με τη λήξη της θητείας του στο δημαρχείο, σε έναν χρόνο.

Εως τότε, σύμφωνα με την Independent, ο Τζόνσον θα λαμβάνει δύο μισθούς, του βουλευτή (περίπου 95.000 ευρώ ετησίως) και του δημάρχου (200.000 ευρώ).