«Είμαστε τελείως αντίθετοι στα σχέδια που έχουν κατατεθεί από τη «Lamda Development» για το Ελληνικό, καθώς θεωρούμε ότι δεν θα δώσουν καμία προστιθέμενη αξία στην περιοχή, απ’ την οποία θα χαθούν και πολλές θέσεις εργασίας». Αυτό τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιάννης Τσιρώνης, μιλώντας σε ανοιχτή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή από την Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό.
Όπως επεσήμανε ο κ. Τσιρώνης, τόσο ο ίδιος όσο και η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών κυρία Νάντια Βαλαβάνη, η οποία ήταν παρούσα στην εκδήλωση, «έχουμε την αίσθηση ότι είναι σκανδαλώδεις τόσο οι όροι της σύμβασης για το Ελληνικό όσο και το τίμημά της».
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αναπληρωτή υπουργού, η επένδυση «δεν συνεισφέρει ούτε στο ελάχιστο στην υπόθεση των ιδιωτικοποιήσεων και της διαπραγμάτευσης». Η περίπτωση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, σύμφωνα με τον κ. Τσιρώνη, «δεν ωφελεί σε καμία στοιχειώδη ρευστότητα την ελληνική οικονομία».
Ο αναπληρωτής υπουργός μίλησε για αλλαγή πολιτικής και για στροφή σε μια ήπια ανάπτυξη σε μια περιοχή όπου υπάρχει υπερπροσφορά δομημένου χώρου. Παράλληλα, υποστήριξε τη μελέτη που εκπόνησε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, επίκεντρο της οποίας είναι «η σοβαρή ανάπτυξη ενός μητροπολιτικού πάρκου με ήπιες χρήσεις όπως το οραματίζονται οι κάτοικοι».
Όπως υποστήριξε, η Αθήνα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως μια πόλη που «πάσχει» από υπερδόμηση και γι’ αυτό δεν είναι ελκυστική στους τουρίστες. Και κατέληξε: «Είμαστε στο σημείο όπου πρέπει να δούμε σοβαρά τι σημαίνει ελεύθερος χώρος, δημόσιος χώρος που δεν κατασπαταλείται σε τραπεζοκαθίσματα και άλλες ιδιωτικού περιεχομένου χρήσεις, πως θα μπορέσουμε πραγματικά να αξιοποιήσουμε αυτόν τον χώρο προς όφελος του πολίτη, του περιβάλλοντος και της υγείας μας».