Κλειστά θα παραμείνουν την Τρίτη όλα τα σχολεία της πόλης του Κορυδαλλού και οι παιδικοί σταθμοί, ενώ στις 8.00 το πρωί της ίδιας ημέρας θα υπάρξει νέα συγκέντρωση στο Δημαρχείο και πορεία προς τη δικαστική αίθουσα όπου διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής καθώς υπάρχουν αντιδράσεις από φορείς της περιοχής.

Ο δήμαρχος Κορυδαλλού κ. Σταύρος Κασιμάτης και ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γιώργος Γαβρίλης μάλιστα θα επιχειρήσουν αύριο, Τρίτη, να κάνουν εκ νέου παρέμβαση στη δίκη.

Ο δήμος Κορυδαλλού τη Δευτέρα εξέφρασε την καταρχήν ικανοποίησή του για τη δέσμευση του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Νίκου Παρασκευόπουλου ότι η δίκη της Χρυσής Αυγής θα μετατεθεί από τις αρχές Σεπτεμβρίου σε νέα αίθουσα που κατασκευάζεται στο Εφετείο Αθηνών.

Ο κ. Κασιμάτης υπογράμμισε ότι το πρόβλημα λειτουργίας των σχολείων, των παιδικών σταθμών και του συνόλου της πόλης εξαιτίας της διεξαγωγής της δίκης είναι άμεσο και δεν μπορεί να περιμένει ως τον Σεπτέμβριο. Ανέφερε επίσης χαρακτηριστικά ότι την περασμένη Πέμπτη υπήρξαν περιστατικά ρίψης ακόμα και δακρυγόνων μέσα στις σχολικές αυλές.

Ως λύση έως τον Σεπτέμβριο, όπου θα μετακινηθεί οριστικά η δίκη, προτάθηκε στον υπουργό να διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο και αντίστοιχα να έρθει στη θέση της στον Κορυδαλλό μία από τις δίκες που βρίσκεται σε εξέλιξη με μικρό αριθμό κατηγορουμένων.

Ο κ. Παρασκευόπουλος απάντησε ότι είναι έτοιμος να φροντίσει για τη σχετική μετάθεση, καθώς και για οποιαδήποτε άλλη εφικτή λύση στο μεσοδιάστημα, ενώ επανέλαβε ότι αναγνωρίζει το πρόβλημα που δημιουργείται στην πόλη από τη διεξαγωγή της δίκης.