«Τορπίλη» κατά του μέχρι πρότινος προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΟΕΠΛΣ) κ. Γιώργου Δριβάκου από συνδικαλιστές συναδέλφους στο τακτικό συνέδριο της ΠΟΕΠΛΣ που έγινε στο Αίγιο.
Πλέον ο κ. Δριβάκος -επί τουλάχιστον επταετία πρόεδρος και για πολλά χρόνια μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας- αναμένει το πρόσωπο που θα τον διαδεχθεί καθώς οι συνάδελφοι του δεν κατάφεραν σε πρώτη φάση να αποφασίσουν και θα οριστεί προσωρινή διοίκηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των λιμενικών είχαν κατηγορήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα τον κ. Δριβάκο για λανθασμένους χειρισμούς σε μια σειρά σημαντικών ζητημάτων και στο συνέδριο τέθηκε το ζήτημα της αποχώρησης του από την προεδρία σε μια κρίσιμη στιγμή για τους λιμενικούς καθώς υπάρχουν αρκετά ζητήματα προς επίλυση.
Στελέχη του Λιμενικού έλεγαν πως ήταν αναμενόμενη η κίνηση συνδικαλιστών λιμενικών να τον αμφισβητήσουν ανοικτά πλέον κια ζητήσουν την απομάκρυνσή του από την θέση του προέδρου καθώς το κλίμα που είχε διαμορφωθεί ήταν «επιβαρυμένο» για εκείνον ενώ κάποιοι τις προηγούμενες ημέρες δεν απέκλειαν και τη πιθανότητα να παραιτηθεί. Ωστόσο εκείνος σε όσους τον ρωτούσαν τότε για τις κινήσεις του μετά τις επιθέσεις που δεχόταν έλεγε πως συνεχίζει κανονικά.
Ο απερχόμενος πλέον πρόεδρος της ΠΟΕΠΛΣ είχε διαφωνήσει με τον νυν αρχηγό του Λιμενικού Σώματος –Ελληνική Ακτοφυλακή κ. Αθανάσιο Αθανασόπουλο κυρίως για το θέμα της αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών, τον «Λιμενικό Καλλικράτη» ένα θέμα που έθεσε και κατά τις πρώτες συναντήσεις που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό κ. Θοδωρή Δρίτσα ζητώντας να γίνουν αλλαγές.
Επίσης, σύμφωνα με συναδέλφους του, είχε εκφράσει τη δυσφορία του για το γεγονός ότι η ηγεσία του Σώματος συναντούσε και συζητούσε με επικεφαλής κατά τόπους Ενώσεων λιμενικών δυναμώνοντάς τους και «ακυρώνοντας» ουσιαστικά τον θεσμικό ρόλο του, κάτι που ο κ. Αθανασόπουλος δεν έκανε με τις Ενώσεις των αξιωματικών συνομιλώντας για τα ζητήματά τους αποκλειστικά και μόνο με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών ΛΣ.
Ο κ. Δριβάκος πήρε τη σκυτάλη στην ηγεσία του συνδικαλιστικού οργάνου των λιμενικών από τον νυν γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ.Τάσο Μαυρόπουλο, ο οποίος ενεπλάκη και με τον συνδικαλισμό στο Λιμενικό και όσοι τον γνώριζαν έλεγαν πως ήταν γνωστές οι πολιτικές του πεποιθήσεις. Στο βιογραφικό του σημειώνεται ότι είναι από τα ιδρυτικά μέλη του συνδικαλιστικού οργάνου του προσωπικού Λιμενικού Σώματος.
Αναφέρεται ακόμη πως ήταν «μέλος των προσωρινών διοικήσεων από το 1989 μέχρι το 1995, που η πολιτεία είχε προσβάλλει δικαστικά το δικαίωμα της συνδικαλιστικής έκφρασης των λιμενικών. Την περίοδο 1999-2002 ήταν γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΕΠΛΣ). Ήταν ο πρώτος πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΟΕΠΛΣ) από τον Οκτώβριο του 2002 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2007 που παραιτήθηκε».
Συνδικαλιστές του Λιμενικού σημειώνουν πως τότε είχε έρθει σε ρήξη με τον κ. Δριβάκο και στις επόμενες εκλογές είχε συμμετάσχει με δικό του συνδυασμό, ωστόσο τις έχασε.