Πρέπει να επιμείνουμε σε μια καθαρή λύση, που θα ξαναδώσει στο μέλλον ορατότητα, κι όχι σε μια συμφωνία για το πώς θα πάρουμε την επόμενη δόση, δηλώνειο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών σημειώνει ότι οι 100 πρώτες ημέρες της κυβέρνησης είναι ένα τεστ αντοχής και του λαού και της κυβέρνησης, δεδομένου ότι «πριν καν ορκιστεί βρέθηκε σε έναν κλοιό πιέσεων».

Σε ερώτηση αν υπήρχε τελικά έτοιμο σχέδιο διακυβέρνησης μετά την ανάληψη της εξουσίας, ειδικά στα ζητήματα της οικονομίας, απαντά: «Απ’ όσο ξέρω από την Ιστορία, δεν μου έρχεται εύκολα στο νου κάποιο παράδειγμα αριστερής δύναμης πιο προετοιμασμένης για τη διακυβέρνηση».

Αναφερόμενος στη φορολογία είπε ότι σκοπός είναι να φτάσουμε σε ένα σύστημα απλό, δίκαιο και σταθερό. «Αν δεν το κάνουμε τώρα, δεν ξέρω πότε θα γίνει […] Υπάρχουν κάποιες δυσχέρειες γιατί έχουν επιτρέψει οι προηγούμενες κυβερνήσεις να διαμορφωθεί μια κατάσταση, όπου η χώρα αντιμετωπίζεται ως προτεκτοράτο» σημειώνει.

Αναφορικά με τις τράπεζες δήλωσε ότι «το σύστημα που δημιούργησαν η τρόικα και οι προηγούμενες κυβερνήσεις είναι ένα σύστημα προστασίας όχι των τραπεζών, αλλά των συμφερόντων που υπάρχουν μέσα στις τράπεζες.

» Πρακτικά η κυβέρνηση δεν έχει καμία εξουσία να κάνει οτιδήποτε μέσα στον τραπεζικό χώρο, διότι τα πάντα ελέγχονται από το ΤΧΣ, η νομοθεσία του οποίου δεν δίνει κανέναν ρόλο στην κυβέρνηση».

«Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με μια κατάσταση, η οποία θα προστατεύει τη διαπλοκή» δηλώνει.

Για τη λειτουργία της κυβέρνησης λέει ότι σκέφτεται να προτείνει στον πρωθυπουργό, όταν τελειώσουν οι διαπραγματεύσεις κι αφού λειτουργήσει η κυβέρνηση για ένα διάστημα, να βρεθεί ένα σύστημα αξιολόγησης όλων των στελεχών, αρχίζοντας από τους υπουργούς και τις διοικήσεις που επέλεξαν.