Η εκλογική ήττα για τους Εργατικούς, που αντί να ανατρέψουν τον Κάμερον παίρνουν ακόμη λιγότερες έδρες, πυροδοτεί άμεσες αντιδράσεις στο κόμμα: Τα βρετανικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως ο Εντ Μίλιμπαντ σκοπεύει να παραιτηθεί από την ηγεσία.

Το βρετανικό BBC και ο Guardian μεταδίδουν το μεσημέρι της Παρασκευής, επικαλούμενα ξεχωριστά πηγές στο κόμμα, πως ο Μίλιμπαντ αναμένεται να ανακοινώσει εντός ωρών την παραίτησή του. Έχουν ήδη αρχίσει να ακούγονται ονόματα για «μεταβατικό» αρχηγό πριν την ανάδειξη της νέας ηγεσίας.

Ο αρχηγός των Εργατικών είχε αναγνωρίσει απο το πρωί το άσχημο αποτέλεσμα για το κόμμα του στις βρετανικές κάλπες, λέγοντας πως η νύχτα ήταν «πολύ απογοητευτική και δύσκολη» και δεν έκρυψε την πικρία του κόμματος ιδιαίτερα για τα αποτελέσματα στην Σκωτία, όπου η έφοδος των SNP στέρησε σχεδόν κάθε έδρα από τους Εργατικούς.

«Ήταν σαφώς μία πολύ απογοητευτική και δύσκολη νύχτα για τους Εργατικούς» είπε ο Μίλιμπαντ το πρωί της Παρασκευής, παίρνοντας το λόγο επίσης κατά την ανάδειξή του ως νικητή στην περιφέρεια που ήταν υποψήφιος.

Δήλωσε με νόημα ότι «λυπάται πολύ για όσα συνέβησαν σε άλλα μέρη της Βρετανίας», ειδικά στην Σκωτία -όπου η συντριπτική νίκη του σκωτσέτζικου SNP φαίνεται ότι θα στοιχίσει κάθε σκωτσέζικη έδρα από τους Εργατικούς.