Την αντίθεσή τους στην απόφαση του υπουργείου Υγείας για μείωση της συμμετοχής του ασφαλισμένου επί της ασφαλιστικής τιμής και όχι της τιμής ΦΕΚ στις διαγνωστικές εξετάσεις, δηλώνουν οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων.
«Η συμμετοχή υπολογίζεται επί της υψηλότερης τιμής ΦΕΚ όχι για να κερδίζουν οι πάροχοι, αλλά για να χρηματοδοτείται ο ΕΟΠΥΥ. Γι’ αυτούς που δεν ξέρουν, ο ΕΟΠΥΥ αποζημιώνει τον πάροχο (θεωρητικά πάντα, γιατί στην πράξη τον «κουρεύει» πάνω από το 50%) αφαιρώντας τη συμμετοχή του ασφαλισμένου κατ’ απόλυτο νούμερο και όχι ως ποσοστό. Συνεπώς, εάν μειώσει τη συμμετοχή του ασφαλισμένου ο ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να πληρώσει περισσότερα!»
«Αντίστοιχη πρόβλεψη για αύξηση των κονδυλίων του ΕΟΠΥΥ όμως δεν προβλέπεται», σημειώνουν, και προσθέτουν: «Δείξαμε καλή θέληση και υπεύθυνη συμπεριφορά. Βάλαμε πλάτη, καίτοι οι αποφάσεις του προέδρου του ΕΟΠΥΥ συστηματικά τείνουν στην καταστροφή των ιδιωτών παρόχων. Δείξαμε ανεκτικότητα ακόμα και όταν η άγνοια των διοικούντων ξεπερνά κάθε όριο φαντασίας. Δεν ανεχόμαστε όμως τον εμπαιγμό».