Ως «βόμβα» ήχησε η στάση της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά την ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε η ΝΔ για άρθρα του αθλητικού νομοσχεδίου Κοντονή που αφορά την λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό.

Συγκεκριμένα, η κυρία Κωνσταντοπούλου δήλωσε «αποχή» κατά την ψηφοφορία για το κρίσιμο άρθρο 5 το οποίο προβλέπει την ανασυγκρότηση όλων των πειθαρχικών και δικαιοδοτικών οργάνων του ποδοσφαίρου τα οποία θα αποτελούνται εφεξής από τακτικούς δικαστές.

Ήταν ένα από τα «καυτά» σημεία της διελκυστίνδας που υπήρξε με την ΕΠΟ και την UEFA και επίσης ήταν το σημείο στο οποίο ο αρμόδιος υφυπουργός Αθλητισμού Στ. Κοντονής επέμεινε μέχρι τέλους ώστε να ορίζονται τακτικοί δικαστές από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβόλαιο στα πειθαρχικά και δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου. Στο άρθρο αυτό η κυρία Κωνσταντοπούλου ακούστηκε να δηλώνει «αποχή» (αν και κατά την ονομαστική ψηφοφορία προβλέπεται «ναι», «όχι» ή «παρών»), ενώ στα υπόλοιπα άρθρα υπερψήφισε. Η στάση της προκάλεσε την δυσφορία του κ. Κοντονή ο οποίος εξερχόμενος της αιθούσης ρωτήθηκε από δημοσιογράφους και σχολίασε ότι «η Πρόεδρος της Βουλής έχει και άλλες ιδιαιτερότητες και σε άλλες ψηφοφορίες…»!