Πλήθος αντιδράσεων προκαλούν οι τροπολογίες που αφορούν την χρηματοδότηση των κομμάτων, τη Διαύγεια και την κατάθεση των ταμειακών διαθεσίμων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Τράπεζα της Ελλάδος και κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο για τη δημόσια διοίκηση του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

«Το μέγα πλήθος των τροπολογιών, εννέα υπουργικές και 57 βουλευτικές, που κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο Κατρούγκαλου επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς μας για τον τρόπο που νομοθετεί και τις σκοπιμότητες που εξυπηρετεί η κυβέρνηση», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, ενόψει της ονομαστικής ψηφοφορίας το βράδυ της Τετάρτης από την Ολομέλεια της Βουλής.

«Η πρώιμη ροπή της κυβέρνησης στη φαυλότητα δικαιώνει την απόφαση της αποχώρησής μας από την συζήτηση του νομοσχεδίου, αφού καταγγέλθηκε από τον Ανδρέα Λοβέρδο η εμφανής σύγκρουση συμφερόντων στο πρόσωπο του κ. Κατρούγκαλου» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη.

«Το γεγονός εξάλλου ότι η κυβέρνηση απεδέχθη 15 βουλευτικές τροπολογίες φωτογραφικού τύπου με απροσδιόριστο δημοσιονομικό κόστος, αποτελεί μια ακόμη απόδειξη για το νέο κοινοβουλευτικό ήθος και την πρακτική που έχει εισάγει η πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υποβαθμίζοντας περαιτέρω το ρόλο της Βουλής, καταστρατηγώντας Σύνταγμα και τον Κανονισμό»,καταλήγει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη, η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, ζήτησε την απόσυρση τριών υπουργικών τροπολογιών, καθώς – όπως είπε- δεν τηρούν τις συνταγματικές προϋποθέσεις, καλώντας ταυτόχρονα το Σώμα να αποφασίσει, κατόπιν αιτιολογίας της κατάθεσης τους, από τους αρμόδιους υπουργούς.