Στη λογική των μηχανών καφέ που λειτουργούν με κάψουλες, ισραηλινοί ειδικοί από την εταιρεία White Innovation δημιούργησαν το Genie: μια συσκευή ικανή να παρασκευάζει γεύματα _ γλυκά ή αλμυρά _ σε μόλις 30 δευτερόλεπτα.

Το μυστικό πίσω από την αστραπιαία ταχύτητα της μηχανής και το γευστικό αποτέλεσμα των πιάτων που παρασκευάζει, οφείλεται, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, στις ειδικές κάψουλες οι οποίες περιέχουν φυσικά συστατικά σε αφυδατωμένη μορφή. Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να επιλέξει το πιάτο της αρεσκείας του και να εισαγάγει στη μηχανή την αντίστοιχη κάψουλα.

«Το πιάτο μπορεί να είναι πραγματικά οποιοδήποτε. Μπορεί να είναι για παράδειγμα, ένα γεύμα με κοτόπουλο και ρύζι, κουσκούς με λαχανικά ή ένα καταπληκτικό ιαπωνικό ράμεν ή ακόμα ένα σουφλέ σοκολάτας ή οποιοδήποτε άλλο επιδόρπιο επιθυμεί κανείς» εξηγεί η Αγιελέτ Καρασό, μια εκ των επινοητών της μηχανής.

«Στις ειδικές κάψουλες περιέχονται μόνο φυσικά συστατικά, δεν χρησιμοποιούμε συντηρητικά ή άλλες επιπρόσθετες ουσίες» προσθέτει η ίδια.

Η όψη του κουσκούς με λαχανικά από τα «χεράκια» του Genie

Σύντομα κοντά σας…

Το Genie παρασκευάζει τα γεύματα σε μερίδες των 140 γρ. σε ανακυκλώσιμα δοχεία. Η συσκευή μάλιστα επικοινωνεί με smartphones και tablets μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής. Αν ο χρήστης έχει ήδη τοποθετήσει από πριν τις κάψουλες γευμάτων στο πίσω μέρος της, τότε εκείνη είναι σε θέση να ξεκινάει την προετοιμασία του γεύματός του εξ αποστάσεως, προσθέτοντας στο αφυδατωμένο περιεχόμενο τα απαραίτητα υγρά, στο πάτημα ενός κουμπιού.

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές, οι κάψουλες έχουν διάρκεια ζωής ένα με δύο χρόνια. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι το Genie θα μπορούσε να οδηγήσει σε συνεργασίες με διακεκριμένους σεφ, ενώ θα μπορούσε να μπει στις κουζίνες εταιρειών που προσφέρουν γεύματα στους εργαζομένους τους. Ακόμα, οραματίζονται μια ευρεία γκάμα από κάψουλες σχεδιασμένες για συγκεκριμένες ομάδες καταναλωτών π.χ. με χαμηλά επίπεδα ζάχαρης, λιπαρών ουσιών, χωρίς γλουτένη κ.ά.

Για την ώρα, άγνωστο παραμένει το πόσο «μαγική» θα είναι η τιμή του Genie. H ομάδα ωστόσο πίσω από τη μηχανή αστραπιαίων γευμάτων, υποστηρίζει ότι το κόστος της κάθε κάψουλας θα αγγίζει εκείνο ενός γεύματος, σνακ ή επιδορπίου.

Στην παρούσα φάση, η εταιρεία υποστηρίζει ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με μια σειρά διανομέων στην Ευρώπη (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας) και στις ΗΠΑ, γεγονός που σημαίνει ότι η μαζική παραγωγή του Genie θα ξεκινήσει νωρίτερα από ό,τι αρχικά πιστευόταν.