Επιχειρηματικότητα και καινοτομία ενάντια στην κρίση

Μπορεί η αβεβαιότητα να επικρατεί στην Ελλάδα, οι επιχειρηματίες να είναι προβληματισμένοι

Μπορεί η αβεβαιότητα να επικρατεί στην Ελλάδα, οι επιχειρηματίες να είναι προβληματισμένοι και οι επενδύσεις να έχουν παγώσει, αλλά γίνονται ακόμη μικρά βήματα για να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα. Πρόκειται να πραγματοποιηθεί σεμινάριο ηγεσίας για την αντιμετώπιση δυσκολιών και προβλημάτων στην εργασία, καθώς και διαγωνισμός για την καινοτομία και τη νεανική επιχειρηματικότητα.


Μαθήματα από το FBI και τη Sony

Ειδικότερα η SARGIA Partners έρχεται να δώσει τις απαντήσεις στα ερωτήματα που απασχολούν τον σύγχρονο επαγγελματία και όχι μόνο διοργανώνοντας το 4ο σεμινάριο ηγεσίας την 1η Ιουλίου 2015 στην Αθήνα, με επίσημη προσκεκλημένη τη διεθνούς κύρους coach και transformational facilitator κυρία Σάντρα Κρόου. Mε εμπειρία 2.300 σεμιναρίων τα τελευταία 20 χρόνια σε διεθνείς κυβερνητικούς και εταιρικούς οργανισμούς όπως το FBI, το Εκτελεστικό Γραφείο του προέδρου της Αμερικής, η Sony Corp., η NASA κ.ά., η κυρία Σάντρα Κρόου είναι επίσης συγγραφέας των «Since Strangling Isn’t an Option» και του «I Didn’t Sign up for This».
Στο πλαίσιο του διαδραστικού σεμιναρίου η κυρία Κρόου θα αναλύσει τις Στρατηγικές για την αντιμετώπιση απροσδόκητων δυσκολιών σε δύσκολες εποχές προσφέροντας πρακτικές και ουσιαστικές λύσεις στα πλέον δύσκολα εργασιακά πλαίσια.
Στόχος του σεμιναρίου είναι να μας προτείνει συγκεκριμένες τακτικές που θα μας βοηθήσουν να εξελίξουμε τον εαυτό μας, να διαχειριστούμε τις αδυναμίες μας και να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητές μας αντιστρέφοντας μια αρνητική κατάσταση προς όφελός μας και μετατοπίζοντας τα συναισθηματικά εμπόδια που δεν μας αφήνουν να δούμε την ευκαιρία πίσω από την αντιξοότητα.


«Το δέντρο των ιδεών»

Παράλληλα το Ιδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) ανακοίνωσε την έναρξη του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Καινοτομίας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας με την ονομασία ideatree. Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση στον περυσινό 1ο Διαγωνισμό ideatree, εφέτος ο διαγωνισμός επιστρέφει για να δώσει και πάλι τη δυνατότητα σε νέους και νέες να τολμήσουν και να δουν την ιδέα τους να γίνεται πραγματικότητα.
Οι στόχοι του εφετινού διαγωνισμού είναι οι εξής: η ανάδειξη και προώθηση της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και της εξωστρέφειας στο νεανικό ανθρώπινο δυναμικό της χώρας μας, η προώθηση της έρευνας και παραγωγής καινοτομίας, καθώς και της εξωστρέφειας ως βασικής φιλοσοφίας για την αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητας της χώρας μας και την προβολή των δημιουργικών και παραγωγικών δυνατοτήτων της, η ενθάρρυνση της δημιουργίας νέων επιχειρήσεων στους τομείς υψηλής προστιθέμενης αξίας και καινοτομίας και η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου προγράμματος επιχειρηματικής επιτάχυνσης στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα επιχειρηματικού επιταχυντή θα λάβει χώρα σε τοποθεσία εκτός αστικών κέντρων όπου οι ομάδες που θα διακριθούν με την κατάλληλη υποστήριξη θα κληθούν να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε προϊόντα/υπηρεσίες.
Οι προθεσμίες και οι όροι

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε όλους τους νέους 16-35 ετών, καθώς και σε νομικά πρόσωπα που εδρεύουν στη χώρα μας, με χρόνο λειτουργίας λιγότερο ή ίσο του ενός έτους. Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν ηλεκτρονικά την επιχειρηματική τους πρόταση μέσα από την ιστοσελίδα του διαγωνισμού www.ideatree.gr ως τις 22 Μαΐου 2015. Οι προτάσεις θα πρέπει να αφορούν μία από τις παρακάτω θεματικές ενότητες, οι οποίες συμβαδίζουν με τους τομείς της ελληνικής οικονομίας που παρουσιάζουν συγκριτικά πλεονεκτήματα: τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, ενέργεια και περιβάλλον, καινοτομία στον πρωτογενή τομέα (γεωργία, αλιεία, κτηνοτροφία κ.τ.λ.), τουρισμός και πολιτισμός, νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση. Οι προτάσεις θα αξιολογηθούν από ειδική επιτροπή αξιολογητών εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας στις υπό εξέταση θεματικές περιοχές.
Οι επτά επικρατέστερες ομάδες θα κερδίσουν συμμετοχή σε ολοκληρωμένο πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης, διάρκειας μιας εβδομάδας, ενώ οι πέντε νικήτριες ομάδες θα κερδίσουν επιπλέον χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας 25.000 ευρώ, φιλοξενία και mentoring στους συνεργατικούς χώρους που λειτουργούν στη χώρα μας (Orange Grove, Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας – ΘΕΑ, Found.ation, Impact Hub, The Cube), πέντε υποτροφίες στα εξ αποστάσεως προγράμματα επιμόρφωσης του ΚΕΚ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μία υποτροφία για το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του Athens Tech College Master of Science in the Management of Business Innovation and Technology (MBIT) και δύο υποτροφίες φοίτησης για το πρόγραμμα σπουδών Diploma in Digital Marketing του Business College of Athens (BCA).

HeliosPlus

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk