«Διαδραστική» θα είναι η λειτουργία της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος, όπως προκύπτει από τον προσδιορισμό της μεθοδολογίας που θα ακολουθήσει στο έργο της. Κατά την σχετική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην Βουλή υπό την προεδρία της Ζωής Κωνσταντοπούλου προκειμένου να υπάρξει συντονισμός στην συλλογή στοιχείων που βρίσκονται στα εμπλεκόμενα υπουργεία αλλά και στην διάθεση κρατικών και κυβερνητικών ή ανεξάρτητων αρχών, όπως και διεθνών οργανισμών και οργάνων, καθώς και από τις μαρτυρίες που θα υπάρξουν.

Η Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι η Επιτροπή Αλήθειας για το Χρέος θα τροφοδοτείται με στοιχεία από την Εξεταστική Επιτροπή για τα μνημόνια καθώς και από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η οποία αποφάσισε ότι θα ανοίξει εκ νέου τις υποθέσεις της Siemens και της λίστας Λαγκάρντ.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου είπε ότι η Επιτροπή Αλήθειας για το Χρέος «καλείται να αποδείξει ποιο είναι το πραγματικό χρέος και σε ποιες συνθήκες δημιουργήθηκε και χρησιμοποιείται ως εργαλείο εξανδραποδισμού ενός ολόκληρου λαού». Και εξαπέλυσε επίθεση στους επικριτές του εγχειρήματος κάνοντας λόγο για «κύμα οργής του παλαιοκομματικού και του φαύλου πολιτικού συστήματος και των εκπροσώπων του που ανέλαβαν να τρομοκρατούν τον λαό και να προπαγανδίζουν μνημονιακές πολιτικές σε βάρος κοινωνικών αναγκών και να εξαπατούν ψευδώς τον λαό ότι το χρέος είναι βιώσιμο».

Τις εργασίες άνοιξαν η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο επιστημονικός συντονιστής και επικεφαλής της διεθνούς ομάδας Ερίκ Τουσέν, ενώ το μεσημέρι της Δευτέρας δόθηκε στη δημοσιότητα το τέταρτο σποτ της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, από το κανάλι της Βουλής.

Στο βίντεο συμμετέχουν ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης και ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου στο ΑΠΘ Αριστείδης Καζάκος, ενώ ο Ερίκ Τουσέν εξηγεί τους λόγους για τους οποίους είναι «επαχθές» το δημόσιο χρέος της Ελλάδας.