Στο Νεπάλ μιλούν ανοικτά ακόμα και για 10.000 νεκρούς από τον σεισμό

Ξεπερνούν τις 6.100 οι νεκροί από τον σεισμό που ισοπέδωσε περιοχές του Νεπάλ, ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας εκφράζει ανοικτά φόβους ότι τα θύματα μπορεί να ξεπεράσουν και τις 10.000. Οι Αρχές υπολογίζουν σε 2 δισ. δολάρια το κόστος ανέγερσης στις σεισμόπληκτες περιοχές.

Ξεπερνούν τις 6.100 οι νεκροί από τον σεισμό που ισοπέδωσε περιοχές του Νεπάλ, ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας εκφράζει ανοικτά φόβους ότι τα θύματα μπορεί να ξεπεράσουν και τις 10.000.

Οι Αρχές υπολογίζουν σε 2 δισ. δολάρια το κόστος ανέγερσης στις σεισμόπληκτες περιοχές, καλώντας παράλληλα τη διεθνή κοινότητα να βοηθήσει.

«Και αυτή είναι μια πρώτη εκτίμηση. Θα χρειαστεί χρόνος να υπολογίσουμε την έκταση της ζημιάς σε κτίρια και υποδομές» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ραμ Σαράμ Μαχάτ.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, πάνω από 600 χιλιάδες σπίτια καταστράφηκαν στη χώρα. Οι κάτοικοι εξακολουθούν να κοιμούνται σε δημόσιους χώρους, σε αυτοκίνητα και σκηνές, καθώς οι ισχυροί μετασεισμοί προκαλούν φόβο.

Ως πρώτο μέσο για την ανακούφιση των κατοίκων, η κυβέρνηση χορηγεί 1.000 δολάρια στις οικογένειες των θυμάτων και 400 δολάρια για την αποτέφρωση των νεκρών.

Ο πρωθυπουργός Σουσίλ Κοϊράλα δεν κρύβει πλέον το φόβο του ότι οι νεκροί μπορεί να φτάσουν και τις 10.000, ξεπερνώντας τα θύματα του σεισμού των 8,5 βαθμών του 1934. Τότε οι Αρχές είχαν μιλήσει επισήμως για 8.500 νεκρούς.

Κόσμος
Σίβυλλα
  • Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk