Στα 24,5 δισ. ευρώ ανήρχετο το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στα τέλη 2014, λόγω ζημιών 9,7 δισ. ευρώ που υπέστη από την πτώση των τιμών των τραπεζικών μετοχών.

Σύμφωνα με την ετήσια οικονομική έκθεσή του ΤΧΣ για τη χρήση 2014, η ζημιά ποσού 9.695 δισ. ευρώ της χρήσης αφορά

α) στο αποτέλεσμα από αποτίμηση των συμμετοχών του Ταμείου στις τέσσερεις συστημικές τράπεζες και στην πώληση των μετοχών από την εξάσκηση των warrants (ζημία 10,705 δισ. ευρώ το 2014, έναντι ζημίας 3,7 δισ. ευρώ το 2013) και

β) στο αποτέλεσμα αποτίμησης των δικαιωμάτων αγοράς μετοχών (κέρδος 1 δισ. ευρώ το 2014, έναντι ζημίας 2,28 δισ. ευρώ το 2013).

Η Αναστασία Σακελλαρίου, διευθύνουσα σύμβουλος του ΤΧΣ, δήλωσε μεταξύ άλλων πως η έγκριση, το 2014, από το ΤΧΣ του δεύτερου γύρου ανακεφαλαιοποίησης των συστημικών τραπεζών συνολικού ύψους 8,3 δισ. ευρώ με τη συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών συνέβαλε στην ενίσχυση της κεφαλαιακής τους επάρκειας και στην επιτυχή αξιολόγησή τους κατά την Πανευρωπαϊκή Άσκηση Προσομείωσης Ακραίων Καταστάσεων από την Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών και τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό.

«Το ΤΧΣ θα συνεχίσει να στηρίζει τη σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος με απώτερο σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας» ανέφερε.