Μια εθιμοτυπική συνάντηση των εκπροσώπων του Δήμου Τήνου και του Λεοντείου Λυκείου σφράγισε τη διήμερη εκδρομή των μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου του Λεοντείου Λυκείου Πατησίων στο νησί.
Φέτος συμπληρώνονται 25 χρόνια από την πρώτη φορά που μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου των Λεοντείων Λυκείων Νέας Σμύρνης και Πατησίων επισκέφθηκαν την Τήνο, σ’ ένα ταξίδι θεσμό για τα Μαριανά Σχολεία.
Εκπρόσωποι της δημοτικής Αρχής της Τήνου υποδέχθηκαν τους εκπροσώπους των Λεοντείων Λυκείων και τους Λεοντιδείς συμμετέχοντες, προσέφεραν και δέχθηκαν αναμνηστικά δώρα και αναφέρθηκαν στους ισχυρούς δεσμούς των Λεοντείων με την Τήνο.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο αδελφός Ματθαίος Λεβαντίνος καθώς και ο διευθυντής του Γυμνασίου Λεοντείου Πατησίων, κ. Φώτιος Κανακόπουλος.
Πολλοί καθηγητές και καθηγήτριες των Λεοντείων Λυκείων κατάγονται από την Τήνο, πολιτιστικές εκδηλώσεις έχουν παρουσιαστεί στον Βώλακα, ειδικές εκδόσεις έχουν πραγματοποιηθεί σε επιμέλεια των Σχολείων, στο χώρο των οποίων έχουν επίσης γίνει αφιερώματα μέσω ποικίλων δραστηριοτήτων.
Οσον αφορά στη διήμερη επίσκεψη, που έχει ταυτόχρονα εκπαιδευτικό και προσκυνηματικό χαρακτήρα, μια διοργάνωση που φαινόταν στην αρχή σαν μια απλή εκδρομή στο Αιγαίο, αποτελεί πλέον θεσμό, κι ένα γεγονός που περιμένουν κάθε χρόνο με προσμονή, οι τελειόφοιτοι μαθητές του Γυμνασίου.
Ευλαβικό προσκύνημα στη Μεγαλόχαρη, εθνικές μνήμες στο Μουσείο και στο Μνημείο τορπιλισμού της «Ελλης», επαφή με το μοναδικό τοπίο που συνθέτουν τα πανέμορφα χωριά όπως ο Κουμάρος, ο Βωλάζ, ο Αρνάδος, οι πανέμορφες παραλίες στα Κιόνα και στην Κολυμπήθρα, ο γρανιτένιος όγκος του Ξώμπουργου, η κορυφή του Τσικνιά, οι λευκοί περιστεριώνες. Αλλά και επισκέψεις στο Μουσείο Χαλεπά και στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στον Πύργο, αθλητικοί αγώνες στο γήπεδο του Κουμάρου, περίπατος στα δρομάκια της Παλλάδας…
Στη μακρά και ενδιαφέρουσα αυτή πορεία, στο πλευρό των Λεοντείων είναι οι Τήνιοι συνεργάτες τους, κύριοι Γιάννης Ψάλτης και Μάρκος Λεβαντίνος.