Τη δέσμευση του υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή απέσπασαν τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΠΟΑμΣΚΠ) για επανεξέταση όλων των ανοιχτών ζητημάτων που αφορούν στην θεραπεία των ασθενών, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν την περασμένη Πέμπτη.

Ο κ. Κουρουμπλής υποσχέθηκε στην πρόεδρο της ΠΟΑμΣΚΠ, Βάσω Μαράκα, και τη γενική γραμματέα, Μαρία Μαμαλάκη, ότι θα επανεξετάσει τα βασικά αιτήματα της ομοσπονδίας που αφορούν στις τρίμηνες συνταγές, το μηδενικό ποσοστό συμμετοχής στα φάρμακα, το ποσοστό κάλυψης της μαγνητικής τομογραφίας (MRI),των ορθοπεδικών ειδών και αποκατάστασης, τον καθορισμό του ποσοστού αναπηρίας σε 67%, τις συνεδρίες αποκατάστασης (φυσιοθεραπείες) καθώς και τη συμμετοχή στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Ο υπουργός Υγείας δεσμεύθηκε να τα προωθήσει στους αρμόδιους φορείς για την καλύτερη αξιολόγηση και, κατά συνέπεια, τη συντονισμένη προσπάθεια για επίλυσή τους. Επίσης, αποδέχθηκε την πρόταση της προέδρου της ΠΟΑΜΣκΠ για την πραγματοποίηση συνάντησης σε εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε να συζητηθεί η πορεία των θεμάτων που συζητήθηκαν.