Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εξαπολύει η ΝΔ, με αφορμή τη συνέντευξή του το βράδυ της Δευτέρας στο Star.

Ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας με δημοσιογράφους, μετά το μνημόσυνο του ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Καραμανλή είπε σχολιάζοντας τα περί δημοψηφίσματος: «Ή κωλοτούμπα ή δημοψήφισμα για δραχμή».

Ο Αλεξης Τσίπρας, στη συνέντευξή του, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις δεν καταλήξουν.

Επιχειρηματολόγησε ότι το Σύνταγμα επιτρέπει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για ένα κρίσιμο εθνικό θέμα με δημοσιονομικές επεκτάσεις.

«Ας μην φοβόμαστε την κρίση του ελληνικού λαού» δήλωσε ο πρωθυπουργός, εξέφρασε όμως την πεποίθηση ότι δεν θα χρειαστεί «γιατί θα πάμε σε συμφωνία». «Είμαι πεπεισμένος ότι δεν θα φτάσουμε εκεί», είπε.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης έκανε λόγο νωρίτερα για «απόλυτο φιάσκο ή ολοκληρωτική καταστροφή» σχολιαζοντας τη συνέντευξη Τσίπρα.

«Αφού μάθαμε ότι η «περήφανη διαπραγμάτευση» ήταν όλη λάθος, αφού ξεχάστηκαν οριστικά η κατάργηση του μνημονίου, η διαγραφή χρέους, η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και η αύξηση του αφορολογήτου, τελικά ομολογούν ότι οδηγούνται είτε σε «κωλοτούμπα» είτε σε δημοψήφισμα για δραχμή»