Τον Σεπτέμβριο του 2011 η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη προκαλούσε αίσθηση με την συμβολική κίνησή της να ανέβει στο βήμα της Βουλής με μια φραντζόλα ψωμί και ένα γάλα, για να πει ότι μια τετραμελής οικογένεια για να διασφαλίσει αυτά τα αγαθά χρειάζεται ετησίως 950 ευρώ. Πολλά χρόνια αργότερα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά επέλεξε να προκαλέσει με τον δικό της τρόπο το ενδιαφέρον. Συγκεκριμένα, κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ ανέβηκε στο βήμα και πριν ολοκληρώσει την ομιλία της έβγαλε από μια τσάντα ένα cd player και έπαιξε το ηχητικό με την φωνή του προέδρου της ΠΡΟΣΠΕΡΤ Π. Καλφαγιάννη την ώρα που έμπαινε το «μαύρο» στην ΕΡΤ τον Ιούνιο του 2013. Μετά μάλιστα κατέθεσε το cd στα πρακτικά!

Η κυρία Βαγενά είπε χαρακτηριστικά: «Κύριε Πρόεδρε, σε αυτό το σημείο θα ήθελα να κάνω κάτι που δεν ξέρω αν είναι μέσα σε αυτά που επιτρέπονται να γίνονται στη Βουλή, αλλά πείτε ότι μιλάω εγώ, ότι είναι συνέχεια της φωνής μου αυτό το ηχητικό ντοκουμέντο που θα ακούσετε. Ελπίζω να μην με προδώσει η τεχνολογία.

(Στο σημείο αυτό ακούγεται ηχητικό απόσπασμα από εκπομπή της ΕΡΤ)

Το έγραψα μόνη μου την ώρα που συνέβαινε με μια κάμερα από την τηλεόραση και σήμερα απομόνωσα το ηχητικό ντοκουμέντο. Θα το καταθέσω και στα Πρακτικά της Βουλής -όχι πως δεν το ξέρουν- και με αυτό τελειώνω. Σας ευχαριστώ πολύ».

Πυρά κατά των βουλευτών του ΠαΣοΚ

Νωρίτερα, είχε προκαλέσει για άλλη μια φορά το ενδιαφέρον της αίθουσας αλλά και την ανησυχία του Προεδρείου όταν την στιγμή που ξεκίνησε την ομιλία του ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ Ευ. Βενιζέλος η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σηκώθηκε και πλησίασε στα έδρανα του ΠαΣοΚ «καταχεριάζοντας» τους βουλευτές του χωρίς κανείς να καταλάβει τι είχε συμβεί. Η προεδρεύουσα Δέσποινα Χαραλαμπίδου αναγκάστηκε να διακόψει τον κ. Βενιζέλο ενώ η κυρία Βαγενά ακούστηκε να ζητά «σεβασμό σε όλους», ενώ όταν ανέβηκε η ίδια στο βήμα εξήγησε την στάση της:

«Παρατηρώ συστηματικά συναδέλφους -και φυσικά δεν είναι εδώ αυτή τη στιγμή αυτοί οι συνάδελφοι και αναφέρομαι στους συναδέλφους του ΠαΣοΚ- να μιλούν επιδεικτικά, αλλά αυτό γίνεται συνεχώς, δεν γίνεται μόνο μία φορά, μεταξύ τους, θα έλεγα με μεγάλη αγένεια, όταν βρίσκονται στο βήμα άλλοι συνάδελφοί τους βουλευτές, ομιλητές ή εισηγητές και σιωπούν αυτομάτως όταν εμφανίζεται και αρχίζει να μιλάει ο πρόεδρός τους, ο αρχηγός τους», διευκρίνισε η κυρία Βαγενά, σημειώνοντας ότι «αυτό δεν είναι ούτε ευγένεια ούτε ανδρισμός». Από τα πυρά της δεν γλύτωσε ούτε ο κ. Βενιζέλος για τον οποίο είπε: «Επίσης, ο αρχηγός τους, μόλις τελειώσει την ομιλία του, η οποία συνήθως είναι υπερδιπλάσια του χρόνου που δικαιούται, αποχωρεί από την αίθουσα χωρίς να μπει στον κόπο να ακούσει τους άλλους ομιλητές που μιλούν εκείνη την ώρα. Για εμένα, αυτό είναι τεράστια αγένεια», κατέληξε.