Ήταν αναμενόμενο, αλλά πλέον είναι και τυπικό! Ο Γιώργος Πρίντεζης που με τη δική του… βόμβα τριών πόντων έστειλε τον Ολυμπιακό στο Final Four της Ευρωλίγκα, αποκλείοντας της Μπαρτσελόνα, αναδείχτηκε MVP του μήνα Απριλίου.

Αλλά δεν ήταν μόνο το τρίποντο στην εκπνοή, αφού ο διεθνής φόργουορντ του Ολυμπιακού ήταν εξαιρετικός σε όλη τη σειρά των αγώνων βοηθώντας τα μέγιστα τη στιγμή που ο Βασίλης Σπανούλης αντιμετώπιζε προβλήματα τραυματισμών και ήταν οριακά ανέτοιμος. Έτσι, η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε πως οι κόποι του επιβραβεύτηκαν με την ανάδειξή του σε πολυτιμότερο παίκτη της διοργάνωσης για το μήνα Απρίλιο.

Στα έξι παιχνίδια του Ολυμπιακού μέσα στον Απρίλιο, οι «ερυθρόλευκοι» μέτρησαν τέσσερις νίκες, οι τρεις επί της Μπαρτσελόνα και μια επί της Νίζνι, αλλά και δύο ήττες από την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα και μία στη Βαρκελώνη. Σε αυτά τα ματς, ο Πρίντεζης έχει 14,5 πόντους ανά αγώνα με 60% στα δίποντα, καθώς επίσης και 5,2 ριμπάουντ και 16,8 βαθμούς αξιολόγησης κατά μέσο όρο.

Αν εξαιρεθούν τα ματς της κανονικής περιόδου και μετρήσουν μόνο εκείνα των πλέι οφ, τότε τα ποσοστά του Πρίντεζη ανεβαίνουν εντυπωσιακά σε 18,3 πόντους (70,8% στα σουτ), 5,3 ριμπάουντ και 22 βαθμούς στο index ανά αγώνα.

Παράλληλα, το τρίποντο του Έλληνα παίκτη βραβεύτηκε όχι μόνο με την είσοδο στην 5άδα, αλλά ως η καλύτερη φάση των πλέι οφ!