Για πρώτη φορά από την κατάρτιση του καταλόγου των δισεκκατομυριούχων των Sunday Times, το 1989, η βασίλισσα Ελισάβετ βρίσκεται εκτός της «χρυσής» 300αδας παρά το γεγονός ότι η περιουσία της αυξήθηκε κατά 10 εκατομμύρια λίρες και ανήλθε στο ποσό των 340 εκατομμυρίων λιρών. Έχει καταλάβει την 302η θέση.

Πλουσιότερος άνδρας της Βρετανίας, σύμφωνα με τη λίστα είναι ο ουκρανικής καταγωγής δισεκατομμυρίουχος Λεν Μπλαβάτνικ.

Η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι οι πλουσιότεροι Βρετανοί διπλασίασαν- χάρη στη άνοδο των χρηματιστηριακών δεικτών- το συνολικό τους πλούτο μετά την οικονομική κρίση του 2009 και ότι οι 1000 ευπορότεροι άνθρωποι στη Βρετανία αξίζουν αυτή τη στιγμή 547 δισεκατομμύρια λίρες (762,86 δισεκατομμύρια ευρώ).

Η Βρετανία διαθέτει 117 δισεκατομμυριούχους (βάση της περιουσίας τους σε λίρες), καταδεικνύει ο κατάλογος, περισσότερους από οποιαδήποτε άλλη χώρα με εξαίρεση τις ΗΠΑ και την Κίνα, ενώ στο Λονδίνο δραστηριοποιούνται περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι (80) από ποτέ και περισσότεροι από οποιαδήποτε άλλη πόλη στον κόσμο.

Οι αδελφοί Χιντούτζα με καταγωγή από την Ινδία, ο Σρι και ο Γκόπι, που είχαν καταλάβει πέρυσι την πρώτη θέση του καταλόγου, κατετάχθησαν δεύτεροι φέτος με περιουσία ύψους 13 δισεκατομμυρίων λιρών. Ασχολούνται με τη βιομηχανία και τα χρηματοοικονομικά.

Μεταξύ των νέων «εισόδων» στους ευπορότερους της Βρετανίας βρίσκεται το ζεύγος Τζορτζ και Αμάλ Κλούνεϊ, με περιουσία που υπολογίζεται στις 121 εκατομμύρια λίρες και έχει καταλάβει την 790η θέση.