Στον Εισαγγελέα οι τρεις διακινητές που μετέφεραν 99 μετανάστες

Στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών οδηγούνται το πρωί της Παρασκευής τρεις υπήκοοι Ουκρανίας οι οποίοι κατηγορούνται ότι μετέφεραν παράνομα 99 μετανάστες με ξύλινο σκάφος το οποίο εντοπίστηκε στο Στενό Καφηρέα.

Στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών οδηγούνται το πρωί της Παρασκευής τρεις υπήκοοι Ουκρανίας οι οποίοι κατηγορούνται ότι μετέφεραν παράνομα 99 μετανάστες με ξύλινο σκάφος το οποίο εντοπίστηκε στο Στενό Καφηρέα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού το βράδυ της Τετάρτης, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ενημερώθηκε, για την ύπαρξη σκάφους σε δυσχερή θέση με επιβαίνοντες ικανό αριθμό παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών, στη θαλάσσια περιοχή των ανατολικών ακτών της νότιας Εύβοιας.
Υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ., στην περιοχή έσπευσαν αρχικά, δύο ναυαγοσωστικά Λιμενικού Σώματος και στη συνέχεια ακόμη δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ επιπλέον έγιναν έρευνες και από ξηράς με περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Το πρωί της Πέμπτης το σκάφος, ξύλινης κατασκευής, εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του στενού Καφηρέα, και αφού οδηγήθηκε στον όρμο Καρύστου, έγινε η μετεπιβίβαση των 99 συνολικά αλλοδαπών επιβαινόντων σε πλωτά του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., οι οποίοι αποβιβάσθηκαν στο λιμάνι Ραφήνας και στη συνεχεία μεταφέρθηκαν σε κλειστό γυμναστήριο περιοχής Πικερμίου, για την περαιτέρω διαχείρισή τους από ειδικευμένο προσωπικό της Διεύθυνσης Αλλοδαπών της Γ.Α.Δ.Α.
Το ξύλινο σκάφος κατασχέθηκε από τη Λιμενική Αρχή Καρύστου, ενώ ως διακινητές, αναγνωρίσθηκαν από τους διασωθέντες, τρεις ενήλικες αλλοδαποί άνδρες, οι οποίοι συνελήφθησαν από τη Λιμενική Αρχή Ραφήνας.

Κλιμάκιο του υπουργείου Υγείας στους μετανάστες

Kλιμάκιο από γιατρούς, νοσηλευτές και κινητή μονάδα, μετέβη στο κλειστό γυμναστήριο Πικερμίου-Ραφήνας, προκειμένου να παράσχει τις πρώτες βοήθειες σε 85 μετανάστες Ιρακινής, Συριακής, Ιρανικής και Αφγανικής καταγωγής.

Την εντολή έδωσε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ για να βοηθηθούν οι μετανάστες που επέβαιναν σε σκάφος με προορισμό την Ιταλία και βρέθηκαν σε δυσχερή θέση στο Στενό του Καφηρέα.

Ανάμεσα τους είναι 13 ανήλικα παιδιά και 9 γυναίκες, μία εξ αυτών έγκυος. Από τον έλεγχο πού πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι οι μετανάστες βρίσκονταν σε καλή γενική κατάσταση χωρίς κατά τον κλινικό έλεγχο να αναδειχτεί κάτι που να χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk