Ξύλινο σκάφος με περίπου 95 μετανάστες (ανάμεσά τους 74 άνδρες, επτά γυναίκες και 12 παιδιά) εντοπίστηκε το πρωί της Πέμπτης στη θαλάσσια περιοχή του Στενού του Καφηρέα, στο νότιο άκρο της Εύβοιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετανάστης επικοινώνησε με τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 και ανέφερε πως βρίσκεται σε ένα σκάφος με περίπου 85 άτομα. Εντοπίστηκε το σημείο όπου βρισκόταν (14 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του Καφηρέα) και έσπευσαν εκεί δύο ναυαγοσωστικά σκάφη και ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σταδιακά στο λιμάνι της Ραφήνας και από εκεί στο κλειστό γήπεδο του Πικερμίου για να φιλοξενηθούν προσωρινά.

Το ξύλινο σκάφος κατασχέθηκε και οδηγήθηκε στην Κάρυστο. Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες μία γυναίκα που ήταν έγκυος μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο Κέντρο Υγείας άλλα δεν χρήζει νοσηλείας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό από πού ξεκίνησε το ξύλινο σκάφος και ο τελικός προορισμός του. Εξετάζονται από το Λιμενικό τρεις ύποπτοι, ουκρανικής καταγωγής, που βρίσκονταν στο σκάφος.